Alcides F2 - FC Meppel F3G

Vandaag een heuse derby tegen een geduchte tegenstander, fc Meppel. Een goed, getalenteerd team, zo bleek eerder dit seizoen. In de bekercompetitie bleken zij een maatje te groot.

De wedstrijd verliep in het eerste gelijkwaardig. Mede kwam dit door toedoen van gastspeler Nassim van F4 die vanwege ziekte van Rida ons team kwam versterken. Hij was werkelijk over het hele veld te vinden en bracht, met zijn mooie acties en werklust meer voetbal in het team. Het spel golfde in de beginfase op en neer. De verre uittrappen van onze keeper werden gevreesd door de tegenstander en zorgden ervoor dat er vandaag wat verder van het eigen doel kon worden gevoetbald. Beide verdedigingen toonden zich solide. Omdat de aanval nog niet goed bereikt kon worden, speelde het schouwspel zich vooral op het middellijn af. Jasmijn speelde sterk, vaak de winnaar in duels. De tegenstander was daarentegen gevaarlijker, met de zeer getalenteerde nummer 3 in de spits. Tot 2 maal toe kwam hij de eerste 10 minuten in scoringskans. Onze goalie redde echter knap, door zich met gevaar voor eigen leven voor de lichtvoetige en technisch zeer sterke steraanvaller te werpen. In de 14e minuut ontstond er opnieuw een kans in vrije positie voor het talent, opnieuw oog in oog met Sasha. Sasha kon het schot nog knap keren, maar de bal rolde tergend langzaam verder, maar kon ditmaal simpel door de doorgelopen spits achter de lijn worden getikt. Echter kwamen er daarna plots 2 ongekende mogelijkheden, in de 14e en 18e minuut voor Jorn. De normaal zo sterke en trefzekere spits van Alcides leverde slechts 2 rollertjes af, waardoor Alcides met een 0-1 achterstand aan de limonade ging.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld aanvankelijk, maar was daar in de 25e minuut ineens opnieuw een kans voor de vedette van de tegenstander. Wederom redde onze sluitpost met een knappe reflex van de linker hand, maar de corner daarna verdween na door niemand te zijn aangeraakt via de 2e paal in het doel. 0-2. In de 28e minuut deed Alcides wat terug. Voor het doel ontstond een schietkans maar dankzij goed uitkomen van de keeper werd de bal tot hoekschop verwerkt. In de 31e minuut had Nassim de gelijkmaker op de pantoffel, althans zo leek het. De bal kwam na een genomen corner voor zijn voeten, alleen voor de goal, de hoek voor het uitkiezen. Tot ontsteltenis van de thuissupporters ging de bal hoog over. Een minuut later was daar opnieuw een kans, maar door opnieuw goed anticiperen van de keeper werd de scoringskans gedegradeerd tot een hoekschop. 3 minuten later werd de bal ongelukkig door een van de Alcideanen teruggespeeld, echter in de voeten van de tegenstander. Het schot dat volgde en in een zekere treffer leek te worden omgezet, werd door Sasha met een snelle reflex uit de korte hoek getikt. In de aanval die erop volgde kon Jorn na knap doorzetten schieten en scoren. 1-2. Een minuut later was het echter opnieuw de balvirtuoos van de plaatselijke FC die, na een eerste stop met de voet van de inzet door de keeper, gemakkelijk wist af te ronden en de uitslag op 1-3 bracht. Weer een minuut later konden al die hendjes van de trouwe supporters van de thuisclub nou eindelijk eens de lucht in. De bal viel ineens achter de vijandelijke verdedigingslinie en Jorn zag zijn kans schoon. Na een solo vanaf de middellijn, op de hem zo bekende wijze, rondde hij laag in de lange hoek beheerst af. Met 2-3 en nog enkele minuten te spelen, bonsten de zwart-gele harten ineens een stuk sneller. Nog geen minuut later kwam de bal echter aan de andere kant wat gelukkig links voor de goal bij de vedette van de groen-witten. Zonder aarzeling werd bal de linker bovenhoek ingestuurd, te hoog voor de keeper. Met 2-4 op het scorebord leek de wedstrijd gespeeld. Nog teleurgesteld door de tegentreffer werd het enigszins geflatteerd alsnog 2-5 toen 2 minuten voor tijd een tegenstander kon doorbreken. Oog in oog met de imposante Sasha liet het spelertje zien een koele kikker te zijn en liet De doelverdediger kansloos: op haast arrogante wijze werd beheerst in de linker hoek afgerond nadat de doelman, om een kans te maken de bal te redden, koos voor de rechter hoek.

Toch konden de 'wespen' even later met opgeheven hoofd het veld achter zich laten nadat de onpartijdige en goed fluitende arbiter het fluitje voor de laatste maal hoorbare trillingen liet produceren. Hoewel het een verdiende overwinning betrof voor de kwalitatief zeer sterke tegenstander, had met wat geluk de wedstrijd een voor ons positiever beloop kunnen hebben. Maar al met al een prima wedstrijd met leuk voetbal en veel inzet, de beste wedstrijd van het seizoen...