Alcides F2 komt net te kort tegen Vitesse F1Na de riante zege tegen SVN stond afgelopen zaterdag de topper tegen Vitesse F1 uit Koekange op het programma.
Vitesse was in feite al kampioen, maar als we wonnen, konden we nog wel in punten met ze gelijk komen.
De trainingen waren goed bezocht, dus we waren er klaar voor! De technische staf had nog overwogen om een aantal tactische omzettingen te doen, maar de basisopstelling was ongewijzigd; we zouden uitgaan van onze eigen kracht!

De eerste helft begonnen we wat afwachtend en werden hierdoor de meeste duels verloren.
Mika en Thomas konden niet voorkomen dat de bal een paar maal dicht bij ons doel kwam, gelukkig was Julian goed in vorm en bleef het 0-0. Vitesse bleef echter sterker en dit resulteerde dan ook in een 0-1 achterstand. Na dit doelpunt ging bij Vitesse de boel 'op slot'.
Er stonden twee grote verdedigers achterin die als het gevaarlijk werd, de bal bijna professioneel en met kracht over de zijlijn schoten. Blijkbaar hadden we in Koekange dusdanig veel indruk gemaakt, dat ze bang waren voor een tegengoal. Na dit staaltje van anti-voetbal, waren we toe aan ranja en rust.

In de tweede helft begonnen we sterk, we wonnen meer duels op het middenveld en kregen een aantal schietkansen:
Mika (net over), Boaz (naast) en Salmane en Pien kwamen een paar keer net niet tot een schot op de goal.
Al met al hebben we de koploper prima weerstand geboden. Jammer dat we net niet kregen wat we verdienden, vooral toen bleek dat Vitesse blijkbaar zo bang was van ons te verliezen, dat ze een speler van de E1 mee hadden laten doen.

F2, snel de zinnen verzetten en zaterdag weer lekker voetballen op ons eigen toernooi bij Alcides!