Alcides F2 - SVN '69 F3 5 april

1e helft

Vandaag kregen we als trotse koploper SVN '69 F3 op bezoek.

Na een intensieve warming up waren we er helemaal klaar voor. De scheidsrechter van vandaag was Dhr. Meijboom, jaren lang topscheidsrechter bij de KNVB en vandaag neergestreken op de velden van Alcides. We gingen direct volop in de aanval en een paar gevaarlijke schoten van afstand gingen rakelings langs het doel van SVN '69. Een verre uittrap van de keeper van SVN '69 kwam terecht bij de spits van SVN '69 deze liet zien dat hij heel snel kon lopen, liep onze verdediging eruit en tikte de bal door de benen van Julian 0-1 voor SVN '69.

Direct vanuit de aftrap gingen we opzoek naar de gelijkmaker, kansen volop maar de keeper van SVN '69 bracht uitstekend redding op afstandsschoten van Salmane, Boaz en Kjeld. En weer was het een diepe bal vanuit de verdediging van SVN '69 op de snelle spits van hun, deze zeer behendige speler liet weer onze verdediging de hielen zien en maakte er 0-2 van. Dit was wel een beetje tegen de verhouding in, we waren niks minder dan SVN '69 maar stonden wel met 0-2 achter. Salmane gooide de trukendoos nog eens open en wist Pien te vinden die de bal langs de keeper tikte 1-2. Vlak voor rust was het dan toch weer vanuit de snelle omschakeling SVN '69 en de spits omspeelde Julian keurig en schoot de bal beheerst binnen, 1-3 en dit was ook de ruststand.

2e helft

Na een tactische bespreking van Stefan en Kevin gingen we vol goede moed beginnen aan de 2e helft. Weer vol op de aanval spelend kregen we al snel weer een aantal kansen maar paal en lat stonden succes in de weg. Een goede pass van Thomas op Quinn en die bereikte Salmane, deze schoot de bal beheerst achter de keeper 2-3.

Achterin stond de verdediging een stuk beter dan voor rust, Mika, Thomas en Olaf hadden de boel onder controle en de gevaarlijke spits van SVN '69 lag aan de ketting. Het middenveld met Quinn, Boaz en Cas strooide met goede ballen op Salmane, Pien en Kjeld deze laatste wist er dan vanuit een mooie aanval 3-3 van te maken. Het publiek ging er nogmaals achterstaan. Een aanval over meerdere schijven kwam voor de voeten van Cas en die haalde verwoestend uit 4-3 !!! Voor het eerst vandaag stonden we voor. SVN '69 probeerde met alle macht de gelijkmaker te forceren, maar daar dacht Pien toch anders over. Een mooie voorzet van de zijkanten kwam bij Pien voor de voeten en de keeper had geen schijn van kans 5-3 voor Alcides. Scheidsrechter Meijboom vond het welletjes geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Na een matige 1e helft volgde een keurige 2e helft, prima gedaan mannen en dame.

Volgende week moeten we weer tegen SVN '69 maar dan in Nijeveen. Hopen dat we dan wat beter aan de wedstrijd beginnen dan vandaag.