Alcides fc Meppel- DZOH O19-1

10 -05-2018

St Alcides fc Meppel- DZOH jo19-1

Het was een weerzien van 2 teams die elkaar in de eerste ronde niks cadeau gaven en waarbij de gelukkigste toen(DZOH) won met 1-0. Dzoh tot aan vandaag 1 puntje meer bij elkaar hebben gespeeld dan wij. Dit alles vooraf. Hoe zou het lopen in de terugwedstrijd op ‘eigen” terrein.

De, op dit moment spelend in, groen witten lieten vanaf minuut 1  zien wie er zich aanspraak mocht maken op 3punten. We trokken gelijk fel ten strijde wat resulteerde in een snelle voorsprong van onze kant, prachtige voorzet van Roy, waarbij aanvoerder Boye de bal relatief/ogenschijnlijk de bal simpel binnen kon tikken. Een opsteker, dat zeker, maar als je dan denkt dat het ons vertrouwen geeft en meer drang gaf om de tegenstander bij de strot te pakken kwam je bedrogen uit. Het leek wel of het doelpunt ons het idee gaf appeltje eitje kat in bakkie wedstijd gespeeld houding. Niets bleek minder waar, dzoh voetballend niet een bijster bijzondere ploeg die de mouwen wat opstroopte, en zodoende langzaam aan het initiatief wat meer naar zich toe trok. De 1-1 volgde dan ook al redelijk snel op 1-0. Een diagonaal schot was voor keeper Xander dusdanig geplaatst dat hij het nakijken had. Wat daarop volgde in de eerste heft was een boeiend treffen. De groenwitten voetballend en technisch beter dan hun tegenstander maar het moet gezegd dzoh bleef goed op de been door werkvoetbal. Zo`n 5 minuten voor rust een schermutseling voor ons doel waarbij de bal de lat trof en Jarno zich in een uiterste poging om de bal spelen en de tegenstander daarbij het schieten wil beletten, zag de scheidsrechter hierin een penalty. Iedereen die groenwit een warm hart toedraagt was enigszins van de kaart en dacht een penalty? Tot ieders schrik gaf de man in het zwart Jarno ook nog een rode kaart waardoor we hem zeker volgende week moeten missen in het hart van de verdediging. En daardoor meer dan een halve wedstrijd met 10 man moesten gaan voetballen de Penalty werd helaas voor ons benut en zodoende was de rust stand 1-2 in het voordeel van de gasten. de Kleedkamer werd enigzins gedesolutioneerd opgezocht door de groenwitten/geelzwarten

Misschien wel een mooie anekdote uit het pittoreske Meppel, wist u overigens dat Meppel een Herbergje rijk is waar ze ‘Iniesta” wijn serveren die van die voetballende wijnboer uit Spanje?. Juist Herberg Het Plein, maar dit terzijde.

Dan de 2de heft, ik weet niet wat er gezegd is in de kleedkamer maar er kwam een ander alcides-fcm uit de kleedkamer. Daar we in bedrijf 1 de grip een beetje kwijt raakten na 1-0, was er nu sprake, met een man minder, van een soort van powerplay (ijshockyterm). Niet Dzoh, met elf man, bepaalde het tempo en het beeld van de wedstrijd, nee wij drongen met 10 man tegen elf dzoh volkomen onze wil op. We hadden wel 1 keer gewisseld Aron kwam in het veld voor Hassan, zodat we meer snelheid voorop kregen. Zoals al gezegd powerplay van onze kant, wat overigens niet resulteerde in uitgespeelde kansen, toch werd halverwege deze tweede helft de listig mee op gekomen Robin Klomp te bereikt in het vijandelijk strafschopgebied, deze faalde niet en tekende daarmee de dik verdiende gelijkmaker aan. De Groenwitten waren in bedrijf 2 heer en meester en hadden ook volgens de meneer die “onze grensrechter” wel bekritiseerde, van dzoh een verdiend gelijk kwamen. Echter lang konden we niet genieten van deze 2-2. 5 minuten later lag de 2-3 alweer achter onze doelman. En bal uit niets kwam door slecht wegwerken voor de voeten van dzoh-speler en deze faalde niet 2-3, en we konden weer van vooraf beginnen. Echter in de vlo waarin we nu zaten was het makkelijker dan voor rust. Zoals ik zei het momentum in de wedstrijd lag aan onze kant ondanks arbitrale blunders, misschien moet ik zeggen scheidsrechtelijke blunder(s)? vanaf de aftrap lieten we blijken minimaal voor de meer dan verdiende punt te gaan. Dat deze gelijkmaker enigszins wat fortuinlijk kwam doet niet ter zake, een vrije bal toegekend door de op dat moment onzekere scheidsrechter werd genomen door Roy waarbij iedereen hem liet lopen, ook de mee opgestoomde linksachter Marnix, en de bal pardoes tegen de touwen ging. Geluk? Wie zal het zeggen maar na de Penalty en rood, en een buitenspeldoelpunt (2-3) waarbij de scheidsrechter hinderlijk buitenspel toegaf  maar toch af liet trappen denk ik gerechtigheid. Wat er daarna afspeelde was een spel van de fitste en de hard werkenden. De elf van dzoh drongen weer meer aan, echter de 10 van alcidesfcm vochten voor wat ze waard waren. Aanvoerder Boye, was 5 minuten voor tijd leeg gespeeld met kramp in beide benen en vele kilometers gemaakt te hebben moest hij leeg het veld verlaten voor Martijn. De invaller maakte een gretige indruk en vastberaden te zijn de wedstrijd te doen kantelen naar onze kant. Een lange bal van laatste man Brecht op de snelle rechtsvoor deed Martijn oog in oog komend met de keeper van DZOH, zijn lobje leek hierbij doel te treffen echter spatte uiteen op de lat. Iedereen had hem al geteld wat groenwit een warm hart toe draagt, gelukkig voor ons was daar Soufian die de bal oppikte en simpelweg in minuut 91 de 4-3 kon binnen tikken en daarmee een dik verdiende overwinning veilig te stellen op DZOH. De aanvoerder van dzoh toonde zich een waar leider hij verliet gelijk het veld, terwjl hij in de rust de doelman van ons nog even liet weten dat het klaar was na zijn doeltreffende panalty en de winnaar wel bekend zou zijn. Zo zie je maar weer de huid nooit verkopen voordat de beer geschoten is.

Door deze overwinning klimmen we naar de 2de plaats in de 4de div H. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen blauw wit in Leeuwarden om 15:15 uur hopen op veel steun uit Meppel. En Dick Zandvoort heeft dan vast weer een slipcursus.