Alcides haalt bekerfinale niet

Het is Alcides niet gelukt om de bekerfinale district Noord te bereiken. Dinsdagavond in het thuisduel werd het 2-2 tegen Urk, maar na strafschoppen moesten de Meppelers het hoofd buigen.
Met rust was het 2-1 en daar mocht met name Alcides niet over mopperen. De Urkers gooide vanaf het begin een dosis duelkracht in de strijd en daar had de thuisploeg het behoorlijk lastig mee. Met name de cornerballen van de Urkers die steevast in de vijf meter belandden, zorgden voor onrust. Het was ook wel een beetje treffend en typisch dat de goal va Urk, viel door een glijdpartij van Dennis Blokzijl. Zo kon Hessel Snoek na goed een half uur de 0-1 binnenschieten.
Rode kaart
De gelijkmaker van Alcides volgde een minuut of tien later en werd gescoord door Wahid Shimeri die alleen op het Urker doel afging, heel lang wachtte en uiteindelijk via doelman Cornelis Koffeman scoorde. Meteen daarna viel de 2-1. Jermain Wobbes strafte weifelend optreden van de Urker verdedigers af: 2-1. Na rust moest Alcides andermaal terug, maar kreeg het hoop door een rode kaart van Lucas Nagel.
De thuisploeg kon de voorsprong tegen tien man niet vasthouden en zag Klaas Kramer de 2-2 binnenkoppen. Daar bleef het bij, waarna penalty’s de beslissing moeten brengen. Martin van ’t Ende miste in de reguliere reeks, terwijl Jelle de Boer de beslissende overschoot namens Urk. Een misser van Ryan Luyckx werd Alcides uiteindelijk fataal.
Alcides-SV Urk 2-2 (2-1). 31. 0-1 Wessel Snoek. 43. 1-1 Wahid Shimeri. 44. 2-1 Jermain Wobbes. 70. 2-2 Klaas Kramer. Urk wint na strafschoppen met 4-5.
Bron: Meppelercourant.nl