Alcides haalt zege tegen Hollandia toch binnen

Alcides heeft zondagmiddag Hollandia met 4-3 verslagen. Wahid Shimeri was de gevierde man. Hij maakte drie goals voor de Meppeler hoofdklasser, die in de rust van deze thuiswedstrijd bekendmaakte dat het contract met trainer Wilko Niemer met één seizoen is verlengd.
Alcides had zeker voor rust weinig te duchten van de Noord-Hollanders, die zich tweemaal verkeken op de snelheid van Shimeri. In minuut 21 en 23 snelde hij langs alles en iedereen en trof beide keren doel. Nog voor rust hadden de Meppelers nog meer afstand kunnen nemen door Jermain Wobbes, maar hij trof geen doel.
Ook in de tweede helft bleven de Alcideanen beter, zonder nu echt gevaar te kunnen stichten. Een kwartier voor tijd werd Shimeri weggestuurd en identiek aan de eerste treffers scoorde hij ook nu weer.
Vervolgens wisselde Niemer driemaal. Björn Rellum was een van de invallers en ook hij maakte een goal: 4-0.
Vervolgens deed Kevin Giele namens Hollandia nog wat terug voor de eer en de moeite. Toen Thomas de Jong vlak daarna ook nog scoorde voor de ploeg uit Noord-Holland, werd het nog even penibel, want diep in blessuretijd maakte Sven Deen de derde Hoornse treffer. Uiteindelijk bleef het bij 4-3.

Door deze zege staat Alcides stevig in de middenmoot en heeft het nu 21 punten uit 14 wedstrijden. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Hoogeveen.
Bron: Meppelercourant.nl