Alcides in slotfase over DESZ heen

Alcides heeft pas in de slotfase DESZ op de knieën kunnen krijgen. De Sluzigers waren na een 0-2 voorsprong bij rust dichtbij een bekerstunt, maar ging in het laatste kwartier kopje onder. Alcides trof daarin driemaal doel en won met 3-2.
Voor rust maakte DESZ een goede indruk en was het de betere ploeg. Het kwam verdedigend niet in de problemen en was gevaarlijker dan Alcides dat twee klassen hoger speelt. In de 29e minuut leverde dit een verdiende voorsprong op toen Tom Kisjes een corner van Karlo Naberman binnenwerkte, 0-1. In de 41e minuut werd het zelfs 0-2 door Cor Koning die een tegenstoot doeltreffend afrondde.
Foto Daan Prest
Alcides kon na rust in eerste instantie DESZ niet verontrusten. Het werd wel langzaam sterker dan de Sluzigers, maar deze hielden 20 minuten lang relatief eenvoudig stand. Pas in de laatste 20 minuten werd de druk groter en was het Ryan Luyckxs die in de 75e minuut de aansluitingstreffer produceerde, 1-2. Alcides rook bloed en was in die fase duidelijk sterker dan DESZ dat in de 84e minuut ook de gelijkmaker moest incasseren. Invaller Kamerling wist doelman Rene Agterhuis te passeren en maakte zo 2-2. Dat was voor de thuisploeg het sein om het duel in reguliere speeltijd te beslissen en zo een strafschoppenserie te voorkomen.
Dit lukte want in de blessutijd was het Roy Visscher die Alcides naar de volgende ronde schoot met de 3-2. [Bron:MeppelerCourant.nl]