Alcides is klaar met Melvin Velthuis

Nuance berichtgeving richting ExcelsiorAlcides neemt per direct afscheid van Melvin Velthuis.
De berichten rondom Melvin Velthuis waren nog geen maand geleden nog zo positief. Na ruim anderhalf jaar revalideren bij Alcides kon de voetballer eindelijk weer spelen. Bij Alcides meldde men tevens verheugd dat de speler en club tot overeenstemming waren gekomen om de samenwerking met nog een seizoen te verlengen. Met een kleine clausule, wanneer zich een BVO of gerenommeerde topklasser zou melden, dan zou Alcides meewerken aan een overgang.
 
Twee wedstrijden later meldde zich geen BVO en ook geen topklasser, maar wel een hoofdklasser, Excelsior ’31.
De club uit Rijssen nam voor kennisgeving aan dat Alcides en Melvin er al uit waren en nam desondanks gewoon contact op met de speler van Alcides.

Na contact tussen beide clubs hieronder een nuancering van de berichtgeving ten opzichte van Excelsior.
Naar het nu schijnt was er al namelijk al contact tussen Velthuis en Excelsior over een overgang nog voor Velthuis z'n ja-woord aan Alcides gaf. Velthuis heeft hierover tijdens de onderhandelingen met Alcides met geen woord gerept.
Toen Excelsior Velthuis confronteerde met zijn afspraak met Alcides na publicatie van die afspraak op de site van Alcides, gaf Velthuis aan dat die afspraak niet bindend was en dat hij vrij was om te onderhandelen. Het blijft daarbij wel vreemd dat de club Excelsior toen geen contact gezocht heeft met Alcides om navraag te doen over de afspraken tussen Velthuis en Alcides.

 
Melvin Velthuis heeft inmiddels aangegeven dat hij ingaat op het aanbod van Excelsior en dat hij komend seizoen niet meer voor Alcides wil voetballen.
Bij Alcides is de teleurstelling groot. Op deze manier stellen afspraken en overeenkomsten weinig meer voor en is er voor clubs geen beleid te maken.
 
Alcides heeft daarom dan ook besloten om per direct afscheid te nemen van Melvin Velthuis. De speler zal dit seizoen dus niet meer in actie komen voor Alcides. Het biedt zo ruimte aan spelers die wel graag voor de club willen uitkomen.