Alcides J011-3 wint met ruime cijfers

Alcides J011-3 kent een slechte seizoenstart, maar toch wordt het voetballend wel steeds beter. Na het nipte verlies tegen MSC van vorige week willen de jongens thuis tegen Olde Veste JO11-4 een goed resultaat neer zetten. Door de trainers en leider is vooraf benadrukt dat een goed resultaat alleen te halen is als er goed wordt samengespeeld.

In het begin van de eerste helft was duidelijk te zien dat de jongens goed geluisterd hadden, want ze probeerden heel goed over te spelen. En natuurlijk ging dat niet altijd goed, maar als ze de bal werd verloren werd er samengewerkt om de bal terug te veroveren. Hierdoor was Alcides duidelijk de betere partij en kwam Olde Veste er eigenlijk niet uit. Dit overwicht vertaalde zich al snel in een voorsprong. Na een goede combinatie van Savin en Nacim kwam de bal bij Abel die de bal goed in het doel schoot, 1-0. Niet veel later was het Savin die op aangeven van Nacim het net vond. Daarna had Olde Veste een zeldzame tegenaanval. Jurre en Berend verdedigen heel goed, waardoor de bal niet voor het doel kwam, maar het werd een corner. Bij deze corner stonden de jongens van Alcides niet op te letten. De bal kwam bij een vrijstaande speler van Olde Veste en deze schoot de bal netjes in de hoek buiten bereik van Ruben. Alcides ging niet bij de pakken neerzitten, maar zocht gelijk weer de aanval. Na een combinatie tussen Berend en Abel kreeg Savin een goede kans en die benutte hij ook. Hierdoor was de ruststand 3-1.

In de rust werden de jongens toegesproken door Eddy en die gaf nog een aantal goede tips aan de jongens. De jongens begonnen scherp aan de tweede helft en al snel liep de score op. Nacim scoorde na een goede actie van Berend. Daarna werd het middenveld een beetje slordig en stonden ze te ver naar voren. Na knullig balverlies ging de spits van Olde Veste er vandoor. Luuk kon de spits niet meer achterhalen en ook Ruben was kansloos. Dit was de 4-2. Hierna was het verzet van Olde Veste wel gebroken, want daarna scoorde alleen Alcides nog. Eerst was het Bas die goed stond opgesteld en een goede pass van Nacim goed afrondde. Daarna scoorde Bas een echte spitsengoal. De keeper had de bal niet goed onder controle en Bas pakte de bal goed af. Al vallend en opstaand schoot hij de bal in het doel. Dit was de 6-2. Daarna maakten Abel en Savin allebei nog twee doelpunten. Het laatste doelpunt werd gemaakt door de (bijna) jarige Sem. Op aangeven van Bas schoot hij de bal fraai hoog in het doel. Hierdoor werd de eindstand 11-2.

Eindelijk werd een goede wedstrijd verdiend met een overwinning afgesloten. De trainers en leider waren enorm trots op de kids!