Alcides J09-3 niet opgewassen tegen Rouveen J09-2

Het is de derde wedstrijd van het seizoen, maar ook al de tweede tegen Rouveen J09-2. De eerste wedstrijd ging thuis verloren met 3-2, waardoor de kids er nu op gebrand waren om te winnen.

Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat de teams ook vandaag aan elkaar gewaagd zijn. Veel van de strijd speelde zich af op het middenveld, waarbij in het begin beide teams moeite hadden om samen te gaan spelen. Hierdoor kwamen er ook bijna geen kansen. Rouveen speelde degelijk met 2 verdedigers en een spits die heel diep speelde en erg 'geslepen' was. De overige spelers speelden op het middenveld en hielpen waar nodig. De spitsen Bas en Savin hadden moeite met de snelle en sterke verdedigers en achterin liep de spits steeds slim weg bij Bjarn en Max. Op het middenveld ging het eigenlijk steeds gelijk op, maar vandaag werd het verschil gemaakt door de spitsen. Halverwege de eerste helft was het de spits van Rouveen die 2 keer uit een halve kans het doel wist te vinden. Keeper Ruben kon hier niets aan doen. Bjarn speelde een prima wedstrijd, terwijl Max deze wedstrijd meer moeite had. Op het middenveld speelden de meiden Inez en Bente een goede wedstrijd. Daarbij werden ze ondersteund door Luuk en Berend. Maar echte grote kansen kwamen er niet. Wel kwamen er corners en uit één van deze corners was het gelukkig toch raak. De corner werd genomen door Inez en zij speelde de bal slim op Bas die goed in kwam lopen. Bas bedacht zich niet en schoot de bal hard in de kruising. Door dit doelpunt werd het weer spannend. Helaas duurde dit niet lang, want kort voor rust maakte de spits van Rouveen uit een halve kans weer een mooi doelpunt. Ze draaide goed weg bij Max en schoot met links en de linkerhoek. Ook hier kon Ruben niets aan veranderen.

In de tweede helft probeerde de J09-3 nog met alle macht een doelpunt te maken. Door goed verdedigingswerk van Rouveen en de strijd op het middenveld lukte dit niet maar niet. Het was een dag dat het allemaal net niet lukte. Aan de andere kant werd er nog steeds wel goed verdedigd, want ook Rouveen kreeg geen kansen meer. Je zag duidelijk dat de kids moe werden en eigenlijk was het duidelijk dat er niet meer gescoord zou worden. De eindstand was dan ook 3-1 en die was ook wel terecht. Het kan niet altijd top zijn, maar iedereen heeft wel goed zijn of haar best gedaan en dat is natuurlijk erg belangrijk. Volgende week weer een wedstrijd...