Alcides J09-3 verliest na leuke wedstrijd

Na een aantal ruime verliespartijen waren de kids van de J09-3 wel weer toe aan een overwinning. Op deze koude zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Rouveen op het programma. Op de ranglijst staan deze ploegen vlak bij elkaar, dus beloofde een leuke wedstrijd te worden.

De J09-3 moesten gelijk al improviseren met de opstelling, omdat keeper Ruben ziek was. Hierdoor ging Luuk keepen, waardoor Bjarn samen met Max in de verdediging spelen. Het was in het begin wel even wennen voor de spelers, waardoor Rouveen in het begin ook de betere ploeg was. Al snel stond het dan ook al 0-2. Ondanks de achterstand gaven de spelers niet op, maar gingen steeds beter voetballen. Op het middenveld gingen Berend en de meiden Inez, Bente en Fiene meer ‘vechten’ om de bal en wanneer ze deze hadden veroverd samen met spits Bas op zoek naar de goal van de tegenstander. Dat ging heel goed, waardoor Bas twee in stelling werd gebracht door Berend. Bas bewees weer dat hij een ‘coole’ afmaker is en scoorde ook twee keer! De tussenstand was hierdoor 2-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust letten de spelers van Rouveen beter op dan die van Alcides. Een speler van Rouveen had veel ruimte op het middenveld en dit was ook een speler die goed kon schieten. Dit deed hij zo hard en zuiver dat Luuk de bal bijna niet zag, waardoor het 2-3 werd. Alcides moest weer in de achtervolging en deed dat goed. Er werden geen kansen weggegeven, maar wel kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het Berend die de 3-3 maakte. De J09-3 ging op zoek naar nog een doelpunt, maar helaas viel deze aan de andere kant. Hierna ging het bij de J09-3 niet meer zo goed. Bij het verdedigen raakte Berend de bal verkeerd, waardoor deze niet naast het doel maar juist in het doel verdween en hierna werd er ook nog een aantal keer knap door Rouveen gescoord. Zij hadden juist meer vertrouwen gekregen.

Ondanks dat de teams aan elkaar gewaagd waren, was de eindstand best fors: 3-7. Toch hebben de kids goed gespeeld en gaan we met vertrouwen naar de volgende wedstrijd!