Alcides J09-3 wint met ruime cijfers

Na twee overwinningen op een rij willen de jongens en de meisjes van Alcides J09-3 ook de uitwedstrijd tegen SJO JVZ J09-4 winnen. Aangezien dit team nog geen punt heeft behaald, was vooraf al te horen dat de wedstrijd zomaar even gewonnen zou worden. Dat heeft bij voetbal natuurlijk vaak een omgekeerd effect!



Er werd weer gespeeld zonder Fiene, die helaas nog last had van haar hersenschudding. Met één wissel werd aan de wedstrijd begonnen en al snel werd duidelijk dat het niet heel erg makkelijk ging. Bij de tegenstander speelden ook grote kinderen die ook wel konden voetballen. Toen de kids een beetje gewend waren, gingen ze meer samenspelen. Achterin waren Luuk en Berend heel goed en schoof vaak goed door naar voren. Samen met Bjarn zorgden zij er samen voor dat er ook iemand achterbleef. Normaal staat Max daar, maar hij begon als wissel. Op het middenveld waren Bente en Inez een beetje afwachtend begonnen aan de wedstrijd, maar ook zij gingen tijdens de wedstrijd steeds beter spelen. Halverwege de eerste helft kreeg onze spits Bas de bal aan de zijkant van het kant en maakte een mooie actie door de verdediging van de tegenstander. Waar in het begin van de wedstrijd de verdedigers hem nog konden tegenhouden, was dat nu niet het geval. Hij ging alleen op de keeper af en scoorde de 0-1. Niet veel later gingen Berend en Luuk samen naar voren. Inmiddels was verdediger Max ook binnen de lijnen, dus dat kon prima. Luuk gaf een mooie voorzet op Berend die vervolgens de bal goed in het doel schoot, 0-2. Hierna was het weer tijd voor Bas. Hij maakte voor rust nog de 0-3 en de 0-4, waarbij de laatste goed werd voorbereid door Luuk en Inez.



Na rust werd het spel werd rommeliger. Bij een aantal jongens van het team werd de concentratie wat minder, waardoor het voetballen ook minder ging. Omdat de tegenstander hier niet van profiteerde ging Alcides verder met scoren. Eerst was het weer Bas die scoorde op aangeven van Luuk. Kort daarna scoorde Bas nog een keer na een mooie actie van hemzelf via de onderkant van de la! Hierna kwamen er nog best veel kansen, maar helaas konden Berend, Inez, Max en Bas niet scoren. Uiteindelijk vielen er gelukkig voor het publiek nog wel wat te beleven. Na goed werk op het middenveld van Bjarn kwam de bal bij Berend aan de linkerkant van het veld. Daar maakte hij een prima actie en schoot de bal buiten bereik van de keeper op het doel. Alleen ging de bal niet in het doel, maar via beide palen weer terug in het veld. Gelukkig was daar Bente die heel goed was meegelopen en de bal netjes in het doel schoot. Hierna was de scherpte achterin bij Alcides helemaal weg, waardoor de spits van de tegenstander alleen op Ruben kon aflopen. Hij had de hele wedstrijd niet veel te doen gehad en als er al een bal kwam ging hij daar prima mee om. Maar bij deze kans voor de tegenstander kon hij een doelpunt niet voorkomen. De bal werd namelijk heel goed in de hoek geschoten. Kort daarna schoot Berend nog een keer raak, waardoor de eindstand van deze goede wedstrijd 1-8 werd.



Uiteindelijk heeft iedereen heel goed gevoetbald en plezier gemaakt.