Alcides J09-3 wint verdiend!

Voor Alcides J09-3 was dit alweer de tweede wedstrijd van de voorjaarsreeks. De eerste wedstrijd ging met 2-3 verloren tegen Rouveen J09-2, maar dit was niet helemaal verdiend. De jongens en meiden van de J09-3 wilden dan ook heel graag deze wedstrijd tegen MSC J09-4 winnen. Gelukkig was Max weer heelhuids teruggekomen van de wintersport, waardoor het team weer compleet was.



Al snel werd duidelijk dat Alcides deze wedstrijd stukken sterker was dan MSC. Het grote veldoverwicht moest alleen nog wel in doelpunten worden omgezet en dat was nog niet eenvoudig. MSC verdedigde met alle spelers en had een goede keeper in het doel staan. Het was dan ook lang wachten totdat er een doelpunt viel. Uit een corner van Berend kwam de bal op de rug van een verdediger en kwam zo in het doel terecht. Niet echt een leuk doelpunt, maar gelukkig was het eerste doelpunt wel gemaakt. Wat wel opviel dat er goed werd samen gevoetbald. Er werden aanvallen opzet via links en rechts en als de bal dan niet afgespeeld kon worden, werd de bal weer teruggespeeld naar een vrijstaande speler. Dit ging heel goed. De middenvelders Luuk, Bente, Inez en Berend deden dit heel goed. Ook Bas deed goed mee om kansen te creeren, maar had het in de spits erg lastig. Als MSC er al een keer uitkwam, stonden daar nog de verdedigers Bjarn en Max die geen kans weggaven. Hierdoor het keeper Ruben het niet zo heel erg druk vandaag.



Halverwege de eerste helft kwam er meer ruimte. Max en Berend kwamen regelmatig aan de rechterkant op en zochten dan Bas. Dit lukte steeds meer. Na een aanval van MSC veroverde Berend de bal en omspeelde twee spelers aan de rechterkant. Vervolgens zette hij de bal goed voor op Bas en deze wist wel raad met deze kans, de dikverdiende 2-0. Even later was het Bas die de bal voorgaf op Berend, maar hij kon net niet bij de bal. Even later kwam Bas na een perfecte solo alleen voor de keeper en schoot de bal goed in. Door goed keeperswerk werd dit helaas geen doelpunt. Hierdoor was de ruststand 2-0 voor Alcides.



 



Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Er werd veel op de helft van MSC gespeeld en er werden ook kansen gecreëerd. Berend schoot de bal na een goede actie van de middenvelders goed in de hoek van het doel. De keeper had de bal te pakken, maar liet de bal toch weer los. Gelukkig lette Bas goed op en schoot de bal in het doel. Dit betekende de 3-0. Nu brak er een periode aan dat het voor Alcides steeds lastiger werd. Er werd minder samengespeeld en MSC kwam er vaker uit. Op het middenveld werden de spelers een beetje moe, waardoor de verdedigers max en Bjarn het steeds drukker kregen. Door het goede werk van deze mannen leverde het voor MSC niet veel kansen op en anders stond daar altijd nog Ruben, die ook vandaag weer een hele goede partij keepte. Na een actie van een MSC-speler dacht Ruben dat hij de bal te pakken had, maar de speler van MSC schoot de bal toch nog in het doel. Na een klein beetje protest van de Alcides-spelers werd het doelpunt toch toegekend. Alcides reageerde prima door toch nog 2 keer te scoren. Eerst was het Bas die goed oplette. Berend schoot na wederom een goede actie op het doel, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Gelukkig was daar nog Bas die de bal in het doel schoot. Vlak voor tijd scoorde Inez haar eerste doelpunt van het seizoen. Na een goede aanname schoot zij de bal beheerst in de linkerhoek. Hier kon de keeper niet bij en uiteraard was Inez heel erg blij met haar doelpunt. Direct hierna floot de scheidsrechter ook af en won Alcides dikverdiend met 5-1!