Alcides JO11-1 vs DESZ JO11-1 (4-3) een overwinning op karakter!!

JO 11-1 een overwinning door karakter te tonen:

Na donderdagavond een oefenpartij gespeeld te hebben tegen FC Emmen JO 11-2 met als resultaat een 9 – 2 overwinning stond er voor zaterdagmorgen 15 april de competitietopper tegen DESZ JO 11-1 op het programma.    Tot dan DESZ op plaats 1 en Alcides op plaats 2; Derhalve een heuse topper !

Onder het toeziende oog van een groot aantal bezoekers en scouts werd om 10.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Peter de Koe.

Er waaide een pittige wind over het veld en deze had na later bleek een behoorlijke impact op de wedstrijd. JO 11-1 speelde de 1e helft tegen de wind in en alles verliep stroefjes, de ballen kwamen niet aan bij de medespelers en de boys waren waarschijnlijk ook nog niet helemaal wakker. Na een aftastende fase, waarin DESZ aantoonde aanspraak te willen maken op de overwinning werd door de bezoekers de 0 – 1 gescoord. Hierdoor liepen onze boys dus achter de feiten aan en in de 1e helft werd het daarna 0 – 2 en 0 – 3 .

Ruststand derhalve 0 – 3 !!!! De verwachtingen voor de 2e helft waren niet echt hoog.

2e helft:

Nu dus de wedstrijd vervolgen met de wind in de rug. Wat er in de ranja heeft gezeten zal nooit bekend worden of zal de technische staf de jongens even goed op scherp hebben gezet ?

Eén ding is zeker, er stond een herboren team op het veld, dat voetballend het initiatief volledig naar zich toe trok en DESZ was hierdoor diep onder de indruk en had niet zoveel meer in te brengen dan in de 1e helft. Dit resulteerde dan ook in 1 – 3, 2 -3 en 3 – 3.

Hierna nog een aantal spannende minuten en de ploeg die zou scoren, zou de gelukkige winnaar zijn van deze topper met 2 geheel verschillende helften. Gelukkig kwamen onze jongens nog tot scoren en brachten hiermee dus de 4 – 3 op het denkbeeldige scorebord.

Kort daarna einde wedstrijd en kon JO 11-1 de drie punten bijschrijven en DESZ verliet gedesillusioneerd het veld. In de kantine hoorde ik de DESZ trainer nog zeggen, dat zijn weekend naar de kl… was !!

Hulde aan JO 11-1 voor hun getoonde karakter tijdens de 2e helft en de TS voor de peptalk tijdens de rustpauze.