Alcides JO11-2 najaarskampioen!

Alcides JO11-2 najaarskampioen

De jongens en meisjes van Alcides JO11-2 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 3e klasse. In eigen huis waren ze te sterk voor MSC JO11-2, dat nog als enige team een bedreiging vormde voor de titel. Met nog één speelronde te gaan is Alcides niet meer in te halen.

Alcides begon sterk aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Na een minuut of tien was het eindelijk wel raak door Mattias van dichtbij op een goede voorzet van Bilal. Dit doelpunt zorgde voor veel opluchting, want de spelers van Alcides waren toch wel behoorlijk zenuwachtig voor het mogelijke kampioenschap. De voorsprong werd daarna snel uitgebouwd door doelpunten van Bilal (vanuit een corner) en Mander (geplaatst rollertje).

Na rust was het beste van het spel eraf. Zeker toen Bilal de 4-0 op het scorebord zette was aan het team te merken dat de buit binnen was en werd er minder fanatiek gejaagd. MSC kon hierdoor zelfs nog een tegendoelpunt maken. Aan het eind van de tweede helft kregen de massaal aanwezige fans toch nog leuk voetbal te zien met onder andere een paar kansrijke corners, maar gescoord werd er niet meer.

Na het verlossende eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter kon het feest beginnen. Er werd met champagne gespoten en luid meegezongen op ‘we are the champions’. Uit handen van het Alcides bestuur werd de beker overhandigd en in de kantine wachtte tot slot nog de traditionele patat. Anra, Hilde, Seger, Mattias, Bilal, Jens, Jesper, Mander en Ismaël: van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!