Alcides JO11-3 komt tekort tegen Rouveen JO11-2

Na een goede reeks stond op deze koude ochtend de uitwedstrijd tegen Rouveen op het programma. Het team was compleet en vol goede moed ging het team naar Rouveen. 


Al in de warming-up werd duidelijk dat de omstandigheden niet makkelijk waren. Het veld was glad, de bal nog gladder en het formaat van het veld was minimaal. In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams hier moeite mee hadden. De bal ging heel vaak uit. Zo konden de jongens wel laten zien dat er goed geoefend is op ingooien. Voetballend ging het aan beide kanten moeizaam. Op het middenveld hadden Nacim en Sem moeite om de bal bij Bas en Savin en later ook Taher te krijgen en ook verdedigend hadden Jurre en Luuk het lastig met de grote, sterke en snelle spits. Berend en Abel moesten ook veel helpen met verdedigen. Met het teamwork zat het wel weer goed. In het begin had Ruben niet veel te doen en dat zelfde gold ook voor de keeper van Rouveen. Na 10 minuten ontsnapte de spits van Rouveen even aan de aandacht van de verdedigers en liep op Ruben af. Op het enorme harde schot van deze spits had logischerwijs Ruben geen antwoord. Even later werd de stand door Savin gelijk getrokken. Via een goede steekbal van Abel kwam Savin alleen voor de keeper en schoot de bal beheerst in het doel. Niet veel later was de stand 1-2 door een goed schot van Abel. Vlak voor rust werd de stand weer gelijk. Uit een corner wilde Ruben de bal klem pakken, maar doordat deze erg glad was, glipte deze uit zijn handen en rolde zo het doel. Erg ongelukkig, maar ook zulke doelpunten tellen.


Na de rust werd het beeld van de wedstrijd steeds onrustiger. Er zat weinig lijn meer in het voetbal, de bal werd veelal naar voren geschoten, hopende dat iemand iets met de bal kon. Al snel viel hierdoor de 3-2 voor Rouveen. Via via kwam de bal bij de spits van Rouveen. Zijn schot werd nog wel iets geblokt, maar ging toch richting het doel. Ruben verkeek zich en de bal ging langzaam het doel in. Al snel vielen ook de 4-2, 5-2 en 6-2, allemaal door dezelfde spits van Rouveen. Hoe goed de jongens ook hun best deden om de spits te verdedigen, het lukte het dus helaas niet. Even later was Rouveen weer in de aanval en de bal werd hoog voorgezet. en de bal ging over iedereen. Jurre had waarschijnlijk even het idee dat hij aan het basketballen was, want hij ving de bal perfect. Je zag hem schrikken en liet de bal meteen weer los. Uiteraard werd er wel een penalty gegeven. Ondanks dat deze goed werd ingeschoten, werd deze goed gestopt door Ruben. Dit gaf het team weer wat moed en het ging met beter voetbal toch weer op zoek naar doelpunten. Al snel werd de 6-3 gescoord de Abel. Hij ging aan de rechterkant door en ronde goed af. Even later kwam de bal via een goede aanval via Savin bij Bas terecht. Hij aarzelde niet en schoot de bal hard op het doel. Helaas kwam de bal op de paal en werd het geen doelpunt. Even later was er soortgelijke situatie en kwam de bal via Abel en Sem weer bij Bas. Bas koos nu voor de andere hoek, maar zijn harde schot werd nu door de keeper gepakt. Het zit dus niet meer mee. Hierdoor was de eindstand 6-3 voor Rouveen. 


De jongens hebben samen goed gevochten en heel erg hun best gedaan. Vandaag zat er niet meer in, maar vol goede moed weer op naar volgende week!