Alcides JO11-3 ook langs Vitesse '63

Nadat vorige week Staphorst werd verslagen, zijn de kids van de JO11-3 enorm gemotiveerd om ook vandaag weer te winnen. Sem was vandaag ook weer van de partij waardoor de selectie weer compleet was. Hoewel de weersvoorspelling niet echt prettig was, was het uiteindelijk prima voetbalweer.

In de eerste helft was wel duidelijk dat Alcides voetballend de betere partij was, maar de tegenstander groter en sterker was. Vooral achterin stonden grote jongens waardoor Bas en Taher het in de spits weer erg lastig hadden. Op het middenveld waren de tegenstanders in de eerste helft redelijk gelijkwaardig, waardoor er voor het publiek een leuke pot voetbal ontstond. Tot veel kansen kwam het echter niet. Bij Alcides werd er door Jurre, Luuk en ook Berend goed verdedigd, waardoor Ruben niet veel te doen had. Maar zoals gezegd kwamen Nacim, Sem en Abel er op het het middenveld moeilijk uit. Uiteraard kwamen er wel kansen, maar door goed keeperswerk van Vitesse werd er niet gescoord.

In dee tweede helft ging het zoals gewoonlijk weer wat beter. Er werd weer goed samengespeeld, waardoor er meer ruimtes ontstonden. Halverwege de tweede helft kon Savin na een goede actie vanuit het middenveld doorlopen naar het doel. Door een goede loopactie van Bas maakte de verdediger van Vitesse een verkeerde keuze, waardoor Savin ongehinderd naar de keeper kon lopen. Dit buitenkansje was aan Savin wel besteed en hij scoorde de 1-0. Alcides ging daarna ook op zoek naar de 2-0, maar die wilde maar niet vallen. Er waren kansen voor Berend, Sem en ook Abel, maar het lukte niet om te scoren. Aangezien er aan de andere kant goed werd verdedigd kreeg ook Vitesse geen mogelijkheid om te scoren, waardoor na deze spannende pot er een terechte 1-0 eindstand op het bord stond.