Alcides JO11-3 verliest in een goede wedstrijd van Staphorst

Na de spannende wedstrijd tegen HZVV stond nu de thuiswedstrijd tegen Staphorst JO11-2 op het prorgamma. Na een week lekker trainen, maar helaas zonder de zieke Taher begonnen de wedstrijd onder lekkere omstandigheden aan de wedstrijd.



De meeste wedstrijden in deze klasse moeten de jongens van de JO11-3 spelen tegen fysiek grotere en sterkere spelers. Dat was vandaag niet het geval. Het waren twee teams die fysiek gelijk waren en het gevolg was dat beide teams lekker konden voetballen. Dat was vanaf het begin ook het beeld van de wedstrijd. Er werd gecombineerd, de vrijstaande man gezocht en ook goed verdedigd. Dat gebeurde door beide teams, waardoor het ook mooie wedstrijd was om naar te kijken. Achterin hadden Luuk en Jurre hun handen vol aan de bewegelijke en snelle spits van Staphorst. Deze jongen werd veel gezocht en het werd ook vaak gevaarlijk. Er kwamen ook middenvelders op, waardoor de middenvelders Berend, Sem en Abel goed moesten opletten. Dat ging heel goed. Aanvallend waren Bas en Savin voorin ook goed bezig, ze stonden scherp en hielpen met verdedigen door goed te storen. Na een mooie opgaande strrijd was het Staphorst dat op voorsprong kwam. Bij een hoge bal was er een misverstand tussen Ruben en Luuk, met als gevolg dat Luuk de bal met een boogje over Ruben kopte. Niet veel later was het 0-2. Na een lange bal van Ruben kwam de bal snel weer terug bij de spits van Staphorst. Deze was slim vrijgelopen tussen de verdedigers van Alcides. Alleen voor Ruben scoorde hij beheerst. Op dat moment was Staphorst de betere ploeg, maar uit het niets werd het toch 1-2. Een verdediger van Staphorst speelde de bal terug op de keeper, maar Savin was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en in het doel te schieten. Helaas werd het vlak voor rust 1-3 door eigenlijk een zelfde doelpunt als de 0-2. Weer liep de spits slim vrij tussen de verdedigers van Alcides, werd hij goed aangespeeld en was Ruben kansloos. De 1-3 was ook de ruststand.



Na de rust begon Alcides een beetje onrustig. Staphorst ging meteen druk zetten, maar ook goed combinatievoetbal spelen. Door een aanval over meerdere spelers werd de verdediging van Alcides uitgespeeld en een opkomende middenvelder kon de bal voor een leeg doel binnenschieten. Hierna kwam Alcides ook weer beter in het spel en ook met mooi voetbal werd er door Bas de 2-4 gescoord. Op dat moment van de wedstrijd was Alcides de betere ploeg en kwamen er meerdere kansen. Bas was met een scrimmage voor het doel nog het dichts bij een doelpunt. Helaas viel de 2-5 onverwacht aan de andere kant. Vanaf het middenveld werd er op doel geschoten, maar Ruben leek verrast door het schot. De bal ging bij de eerste paal het doel in. Het mooiste doelpunt werd echter door Alcides gescoord. Na een aanval met Nacim, Berend, Abel en Savin werd de bal door Savin heel goed in het doel geschoten, 3-5.



Helaas ging deze wedstrijd verloren, maar de jongens van de JO11-3 kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en voor het publiek was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Op naar de volgende wedstrijd, de derby tegen MSC!