Alcides JO11-3 wint en verliest

Voor de jongens van Alcides JO11-3 stonden er dit Koningsweekend 2 wedstrijden op het programma.Op donderdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen SJO HH gespeeld. Op zaterdag na Koningsdag moest alweer vroeg aangetreden worden tegen FC Meppel.

Alcides JO11-3  - SJO HH JO11-2

Voor de wedstrijd tegen SJO HH was iedereen aanwezig, dus een volledige selectie. Tegen de hekkensluiter was dit prima, waardoor er lekker doorgewisseld kon worden. Het beeld van de wedstrijd gaf ook wel meteen het verschil op de ranglijst aan. Alcides speelde lekker voetbal en SJO HH rende met name achter de spelers van Alcides aan. Af en toe ging SJO HH counteren maar door scherp verdedigen van Berend, Luuk en Jurre werden dit niet echt grote kansen. En anders was daar Ruben nog. Na ongeveer 10 minuten viel het eerste doelpunt voor Alcides. Na een goede actie van Luuk kwam de bal bij Savin die vanaf het middenveld de bal strak in het doel schoot. Niet veel later deed Taher ongeveer hetzelfde. Ook hij schoot de bal heel goed en strak van afstand in het doel. De 3-0 was een doelpunt dat echt door samenspel kwam. Taher en Bas combineerden goed en zetten Abel alleen voor het doel. Deze kans was niet te missen. Vlak voor rust kwam Berend mee op en kreeg op het middenveld veel ruimte. Hij schoot de bal geweldig in het doel. De ruststand was hierdoor 4-0.

Na de rust begon Alcides te makkelijk, waardoor SJO HH ook gevaarlijk kon worden. De verdedigers letten niet goed, waardoor de vrijstaande spits de bal makkelijk in kon schieten. Hierna was Alcides wel weer wakker en werd er weer lekker gevoetbald. Nacim verdeelde het spel op het middenveld en er kwamen weer kansen. Eerst was het Abel die na een goede pass van Savin scoorde, daarna scoorden Taher en nog een keer Abel de 6-1 en de 7-1. Vlak voor tijd scoorde Sem ook nog een doelpunt. Een afstandsschot van Savin werd nog goed door de keeper tegengehouden, maar reageerde erg attent en gleed de 8-1 binnen. Een goede wedstrijd van de JO11-3 waarin goed samen gevoetbald werd.

Alcides JO11-3 - FC Meppel JO11-3

Gelet op de ranglijst beloofde dit een hele andere wedstrijd te worden dan tegen SJO HH. FC Meppel doet mee om het kampioenschap en heeft ook al goede resultaten laten zien. Maar Alcides heeft de laatste wedstrijden goed gevoetbald, maar moesten het zonder Sem doen. Hij was geblesseerd. Ook Nacim bleek in de warming-up niet fit en kon de wedstrijd maar op halve kracht spelen.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Op het middenveld werden duels uitgevochten en beide teams verdedigden goed. Heel veel kansen kwamen er dan ook niet. Halverwege de eerste helft kreeg Alcides een vrije trap schuin voor het doel van FC Meppel nadat Taher gehaakt was. Abel ging achter de bal staan en schoot de vrije trap via de binnenkant van de paal onhoudbaar in het doel. Vlak voor rust viel voor FC Meppel de 1-1. Uit een corner werd in eerste instantie de bal geblokt door de verdedigers van Alcides, maar het tweede schot ging er wel in. Deze werd van richting veranderd, waardoor Ruben kansloos was. De ruststand was dan ook 1-1.

Na de rust kreeg Alcides weinig vat op het spel van FC Meppel. FC Meppel was gevaarlijk en kreeg steeds meer kansen. Door mooie uitgespeelde kansen scoorde FC Meppel eigenlijk wel makkelijk de 1-2 en de 1-3. Halverwege de tweede helft werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord. De linksbuiten kreeg de bal aan de rechterkant van het veld en schoot de bal heel knap over Ruben in het doel. Dit was de 1-4. Daarna werd FC Meppel wat makkelijker en vermoeid en kreeg Alcides het gevoel erg toch nog een wedstrijd van kunnen maken. Berend schoot nog een keer op de paal en er waren nog wat kansen voor Taher en Savin. Gescoord werd er niet meer. Er werd goed gestreden, maar helaas was dat tegen een beter FC Meppel niet genoeg. Op naar volgende week!!!