Alcides JO11-3 wint op karakter van FC Meppel

Voor de jongens van de JO11-3 stond er weer een derby op het programma. Dit seizoen werd er al twee keer bij MSC gespeeld en nu was er een uitwedstrijd naar FC Meppel. Een speler van de JO11-3 vroeg thuis al waarom er eigenlijk geen uitwedstrijden zijn, want we hoeven nooit met de auto weg. Leuk die interpretatie, maar dit zijn ook echt uitwedstrijden.

Deze week was Sem afwezig, maar we hadden versterking van Tahe. Voor de meesten een onbekende speler, maar hij sloot prima bij de groep aan. De eerste helft van de wedstrijd was al duidelijk dat de JO11-3 de voetballende lijn van vorige week doortrok. Er werd samengespeeld, goed gevraagd om de bal en ook kansen gecreeërd. Net als in eerdere wedstrijden had het team pech bij het afronden. Ook bij dit team stond er een goede keeper op het doel, gingen schoten van Bas, Abel en Savin net naast of werd het schot geblokt door een verdediger. Die laatsten stonden er vaak genoeg voor het doel, want FC Meppel JO11-4 voetbalde erg vanuit de verdediging en loerde op de counter. Dit counteren werd in de meeste gevallen goed verdedigd door Jurre en Luuk. Daarbij werden ze ook geholpen door de middenvelders Berend, Nacim en Abel. Hierdoor had keeper Ruben niet veel te doen. Halverwege de eerste helft stonden er door het wisselen andere spelers achterin en dat was even zoeken. Hier profiteerde FC Meppel optimaal van. Bij de eerste uitval werd Nacim afgetroefd en kon de speler van FC Meppel op Ruben aflopen en scoorde toen beheerst. Een paar minuten later was er een soortgelijke situatie. Met een geweldige redding hield Ruben de bal uit het doel, alleen in de rebound scoorde FC Meppel alsnog. Dit was ook de ruststand.

In de rust werden de spelers gemotiveerd om er alsnog een goed resultaat van te maken. Ondanks de achterstand was Alcides wel de betere ploeg. De jongens bleven goed samenwerken en bij FC Meppel raakten de jongens steeds meer vermoeid. Halverwege de tweede helft werd er eindelijk door Alcides gescoord. Na een goede actie van Sahe kwam de bal bij Abel. Na een eerder schot op de lat (doet hij elke wedstrijd!), ging de bal nu wel, uiteraard via de lat, in het doel. Dit doelpunt werkte enorme bevrijdend voor Alcides. Er werd volop druk gezet op de tegenstander die er vanaf nu niet meer aan te pas kwamen. Vijf minuten later werd een goede actie van Savin net niet bekroond met een doelpunt. Even later veroverde Bas voorin goed de bal. Hij werd daarna onderuit gehaald, maar de scheidsrechter gaf goed voordeel. De bal kwam namelijk bij Savin terecht die alleen op de keeper af kon en dit kansje goed afrondde, 2-2! De jongens waren enorm blij, maar hadden ook het gevoel dat er nog meer te halen viel. Ze gingen dus ook niet over tot verdedigen, maar gingen gewoon door met druk zetten. Een paar minuten voor tijd werd het daardoor zelfs 2-3, want uit een corner kwam de bal bij Abel die in de korte hoek hard raak schoot! Wat een geweldige ontknoping van een goede wedstrijd. De aanwezige ouders en andere fans (ook dit keer waren er weer veel, top!) hielden het niet meer en stonden bijna te springen langs het veld. Alle lof voor de jongens die ondanks de achterstand goed bleven voetballen, door bleven knokken en uiteindelijk ook een 2-0 achterstand ombogen in een overwinning. Hierdoor gaan we met volle moed op naar de volgende wedstrijd, maar eerst lekker genieten van deze mooie overwinning!