Alcides JO19 - 1: De achtste winst op rij!

Al enige tijd lukt het onze jongens om de wedstrijden winnend af te sluiten. Vandaag kregen zij de eer om ook KZC aan hun zegekar te binden. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd ook tegen hen gespeeld. Het betekende de eerste terug-wedstrijd van de tweede helft van de competitie. De thuiswedstrijd werd afgesloten met 5 – 0 winst. De inzet was dan ook om dit kunststukje te herhalen. Gezien de stand op de ranglijst van de gastheren, zou dit mogelijk moeten zijn.


Op het hoofdveld van KZC kwamen de Alcideanen wat moeizaam op gang. KZC speelde 4 – 4 – 2 en daar moesten de geel-zwarten zich even op instellen. Het was even zoeken wie welke speler in de mandekking ging oppakken. Het einde van deze zoektocht liet wat lang op zich wachten. Van deze verwarring leek KZC te profiteren. Zij kwamen via hun twee aanvallers er enkele keren snel uit. Eénmaal zelfs zodanig dat zij de gelegenheid kregen om met beide aanvallers op te stomen in de richting van het doel van Alcides. Door uit te komen verkleinde Roël het doel, maar in een 2-tegen-1-stuatie ben je zo goed als kansloos. KZC leek hierdoor op voorsprong te komen, maar bij het opzij leggen van de bal bleek de ontvanger buitenspel te staan. Grens Eddy de Ridder reageerde alert, waarna de scheidsrechter het signaal overnam en het doelpunt afkeurde. Alcides kwam goed weg, maar het was direct de aanzet om zelf het heft meer in handen te gaan nemen. Enkele mogelijkheden boden zich aan. Eén zodanig waarbij Ruben via links de zestien bij KZC binnen wist te dringen. Een beste drukkert deed hem vloeren, waarop de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Olaf positioneerde zich achter de bal, maar helaas werd zijn inzet gepareerd. Robin deed nog een poging om de rebound binnen te schieten, maar ook hij trof de doelverdediger op zijn weg. Balen, maar Alcides toonde karakter door niet bij de pakken neer te gaan zitten. De drang om alsnog op voorsprong te komen leek alleen nog maar toegenomen. Enkele minuten later werd dit door Robin tot stand gebracht. Links van het doel en kort voor de achterlijn wist Boye met een keurig geplaatste boogbal de inkomende Robin te bereiken. Deze twijfelde geen moment en plaatste de bal direct achter de keeper van KZC in het doel: 0 – 1. KZC probeerde in korte tijd de stand weer gelijk te brengen, maar Brecht wist één van hun uitvallen rond de middenlijn in de kiem te smoren. Na deze verovering wist hij Olaf te bereiken, die op zijn beurt de diepgaande Ruben op maat bediende. Met buitenkantje rechts speelde hij subtiel de bal voorbij de uitkomende doelman van KZC en verdubbelde daarmee de voorsprong van Alcides: 0 – 2. In de loop van de eerste helft wist Alcides nog enkele doelrijpe kansen te creëren, maar Boye en Olaf lieten deze mogelijkheden jammer genoeg onbenut. Met de eerder genoemde voorsprong werd dan ook de pauze bereikt.


Na de pauze verliepen de eerste tien minuten voor Alcides niet al te best. KZC werd tot twee keer in de gelegenheid gebracht om de aansluitingstreffer te scoren. De aanvallers van KZC werd getracht in buitenspelpositie te brengen, maar dit lukte beide keren niet. Evenzo vele keren werd de aanval op het laatste moment onschadelijk gemaakt, waardoor Alcides in zijn handen mocht knijpen dat er in korte tijd niets aan de stand veranderde. Na een klein kwartier kwam die verandering er alsnog. Een vrije trap in het voordeel van KZC, werd over de muur in de rechterhoek binnen geschoten: 1 – 2. Mocht Alcides nog niet wakker geschud zijn, werd dat nu zeker gerealiseerd. KZC hoopte en ging voor meer, waardoor zij verder van hun eigen doel gingen voetballen. De ruimte die hierdoor ontstond, daar profiteerde Alcides prima van. Snelle omschakelingen zorgden voor vlot lopende en in hoog tempo uitgevoerde aanvallen. Dat Alcides vanaf dat moment niet meer afstand had weten te nemen ten opzichte van KZC, lag voornamelijk aan het feit dat de scherpte voor het doel ontbrak of dat aanvallen ietwat te ver werden doorgevoerd. KZC probeerde nog wel met enkele counters er uit te komen, maar veel verder dan net voorbij de middenlijn kwamen zij de meeste keren niet. Na een goed half uur wist Olaf dan toch zijn doelpuntje mee te pikken. Wederom lag een snelle omschakeling hier aan ten grondslag. Olaf werd uiteindelijk bereikt op de rand van de zestien. Met rechts kapte hij naar binnen en met links schoot hij, niet eens al te hard, rechts onderin binnen: 1 – 3. Niet al teveel later ging Olaf op herhaling. Deze aanval werd op tikkie-takkie-achtige wijze door Alcides uitgevoerd. Olaf was de laatste in de lijn. In de zestien leek hij te gaan schieten, maar met een korte en snelle kapbeweging stuurde Olaf twee spelers het bos in, waarna hij links onderin binnen schoof: 1 – 4. Aansluitend boden zich nog enkele mogelijkheden aan voor Alcides, maar eruit gescoord werd er niet meer. De achtste overwinning op rij was hiermee een feit. Een goede serie met mooie resultaten. Kijkende naar volgende week, dan hopen we zeker deze serie een goed vervolg te geven. Dan wacht ons een derby tegen concurrent Staphorst. Daar hebben we nog wat tegen recht te zetten. In de flow waarin Alcides nu zit, is dit mogelijk het juiste moment om hen weer te mogen ontmoeten. Jammer genoeg wel op veld 2. Dit omdat het hoofdveld op dit moment niet gebruikt mag worden. Voor Staphorst betekent dit voetballen onder omstandigheden waaraan zij meer gewend zijn. Toch Alcides in goede doen, is tot veel in staat. Hopelijk gaat Staphorst hier het één ander van ondervinden. We gaan het zien.


Tot dan.


Jan