Alcides JO19-1: Met drie punten terug

Een mooie score, zeven keer winst op rij. Met dat gegeven kunnen we zeker weer terugkijken op een mooi resultaat vandaag. Deze zevende overwinning werd behaald tegen het laag geklasseerde Beilen. Dit wil nog niet zeggen dat het behalen van de winst een vanzelfsprekendheid is. Het klusje moet nog wel even geklaard worden en voorafgaand aan een dergelijke wedstrijd is het soms ook lastig inschatten hoe de mannen zelf een dergelijke wedstrijd oppakken.

Voor aanvang kregen we te maken met een veld-afkeuring door de scheidsechter, waardoor de wedstrijd werd verplaatst naar het hoofdveld. Op zich niet verkeerd, maar daar hadden we wel de medewerking voor nodig van het tweede elftal van Fit Boys. Zij wilden wel uitwijken naar een veld waarvan de lijnen minder goed zichtbaar waren. Gelukkig maar, want anders hadden we mogelijk zonder gespeeld te hebben weer terug gekund.

Vanaf tel één was wel duidelijk dat Alcides toch echt niet met lege handen terug hoefde te keren naar Meppel. Kwalitatief heeft onze JO19-1 voetballend heel wat meer in huis. Alsnog moet je daarmee de strijd aangaan tegen een meer fysiek ingesteld team. Altijd weer afwachten of daarmee de duels zoveel mogelijk kunnen worden ontlopen, om zodoende de wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Ondanks de betere te zijn was het Beilen die als eerste de score wist te openen. Een cornerbal van rechts kwam bij de eerste paal terecht. Meerdere spelers van Alcides en Beilen stonden daar opgesteld, maar alsnog plofte de bal aan die kant binnen. Geen idee wie er scoorde maar achter stonden we wel: 1 – 0. Wat zou dit doen met Beilen, maar vooral ook met de wedstrijdbeleving van onze Alcides-mannen? Het beste antwoord dat er op zo’n moment kan worden gegeven is zelf snel tegenscoren, en dat is wat er gebeurde. In één van de eerste de beste aanvallen van Alcides wist Ruben de stand gelijk te trekken door zeer alert te reageren op een rebound, voortvloeiend uit een gepareerd schot: 1 -1. Deze gelijke stand was van niet al te lange duur. Kort na de gelijkmaker dwong Alcides een voorsprong af. Deze keer was het Olaf die door gebruik te maken van zijn scheenbeen, de wat stuntelig ogende keeper van Beilen wist te passeren: 1 – 2. Na een goede twintig minuten bouwde Alcides de voorsprong uit met het mooiste doelpunt van de middag. Mooi vooral omdat de wijze waarop het doelpunt tot stand kwam er keurig uitzag. Alcides combineerde in een hoog tempo van achteruit. Rechtsvoor Ruben vroeg de bal op het juiste moment en vervolgde de aanval met een geplaatste voorzet. Waar Ramon leek te scoren was het uiteindelijk toch Olaf die de bal wist binnen te lopen: 1 – 3. Richting het eind van de eerste helft zag het er naar uit dat de wedstrijd al gespeeld was. Soufian deed ook nog een duid in het zakje en drukte de overmacht uit in een vierde doelpunt voor de Alcideanen: 1 – 4.

Waar de verwachting was dat in de tweede helft Alcides de voorsprong g al spoedig zou gaan uitbouwen, was het toch Beilen die wat meer het voortouw nam om verder van het eigen doel af te gaan voetballen. Weliswaar in bescheiden zin, kregen zij enkele kansen. Van Alcides-zijde was het op dit moment niet wat het zijn moest. Gelukkig werd na zo’n twintig minuten spelen dan toch het overwicht in het voordeel van Alcides uitgedrukt, zowel in spel als ook in doelrijpe kansen. Het uitbreiden van de score liet ondanks dit wat (te) lang op zich wachten. Waar de keeper van Beilen in de eerste helft niet al te overtuigend ingreep, wist hij nu enkele doelpunten te voorkomen. Na een klein half uur werd dan toch het vijfde doelpunt binnen geschoten. Wederom was het Olaf die dit bewerkstelligde. Dit deed hij door iets rechts voor het doel de bal strak bij de eerste pal binnen te schieten: 1 – 5. Voordat de wedstrijd echt ten einde was, werd Hassan in de gelegenheid gesteld om ook een doelpuntje mee te pikken. Waar eerst meerdere doelrijpe kansen niet werden verzilverd, zorgde voornamelijk de keeper van Beilen er voor dat hem een niet te missen kans werd geboden. De uitkomende keeper wilde de bal voor de inlopende Hassan wegschieten, maar daarbij miste hij de bal. Hassan kon de bal vervolgens in alle rust in het volledige lege doel binnen tikken: 1 – 6. Het werd al wat schemerig op het moment dat de scheidsrechter voor het einde floot van de wedstrijd. De zevende winst op rij en zodoende konden de drie punten meegenomen worden naar Meppel.

Volgende week naar Klazienaveen. Het zou mooi zijn als de huidige serie wordt uitgebreid. Daardoor vind er handhaving plaats in de kop van de huidige ranglijst en blijft tevens in enige mate de druk erop staan bij de koploper, die zich zodoende geen misstap kan veroorloven. We gaan het meemaken.