Alcides JO19-1 overtuigend door in de Drenthe cup

Dit Pinksterweekend staat in het teken van de Drenthe cup. Ook wel bekend als de Eurosportring. Voor meerdere spelers zal dit de laatste keer zijn, aangezien zij het aankomende seizoen een overstap gaan maken naar de senioren. Hoe mooi is het dan nog om met z’n allen te gaan voor het binnenhalen van deze cup. Daarvoor moest dan wel eerst goede resultaten worden behaald in de poulewedstrijden die gespeeld werden op ons eigen vertrouwde hoofdveld.



De eerste wedstrijd moest onze JO19-1 aantreden tegen een ploeg uit buurland Duitsland en wel SV Brackel uit Dortmund. Zoals we allen weten staan Duitse voetballers bekend om hun inzet tot aan de laatste tel van de wedstrijd. Daarom de opdracht om de tegenstander vroegtijdig onder druk te zetten, in de hoop daarmee snel te komen tot een eerste doelpunt. Aangezien een wedstrijd maar de duur heeft van 30 minuten, was er niet al teveel gelegenheid om een achterstand gelijk te trekken dan wel alsnog als winnaar uit de bus te komen. Aan de opdracht werd prima gehoor gegeven. Goed en wel begonnen, lag de eerste al binnen. Met een geplaatst en hard schot, schoot Ramon de 1 – 0 binnen. Enkele minuten later deed Olaf het dunnetjes over. Op min of meer dezelfde wijze tilde hij de stand in het voordeel van Alcides naar de 2 – 0. Alcides was heer en meester op deze vroege ochtend. Voor de wissel wist Ramon zijn tweede binnen te schieten. Een cornerbal verlengde hij bij de eerste paal en bracht daarmee Alcides op een 3 – 0 voorsprong. Na de wissel bleef Alcides de bovenliggende partij. Dennis drukte dit uit door onberispelijk de 4 – 0 binnen te jagen. Boye zorgde voor de eindstand van 5 – 0 en daarmee was de eerste winst binnen.



Na 5 uren wachten kon er worden aangetreden tegen de tweede ploeg uit Duitsland die in onze poule zat. Dit keer waren het de heren van TSV Riemsloh. Zij boden meer weerstand dan de voorgaande tegenstander, maar het bleek ontoereikend om Alcides van de winst af te houden. Onze mannen waren duidelijk de betere en dit werd voor de wissel uitgedrukt door twee doelpunten van Olaf. Bij de eerste was hij de laatste in de rij van spelers die met elkaar een lekker stukje combinatievoetbal ten toon spreiden: 1 – 0. Zijn tweede was er ééntje uit een vrije trap. Met een stevig geplaatst schot, krulde hij de bal rechts om de muur heen binnen: 2 – 0. Na de wissel was het Soufian die de stand wist uit te bouwen naar 3 – 0. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand. De tweede was daarmee ook in de pocket.



Al snel volgde de derde wedstrijd tegen VV Hengevelde. Zij waren al uitgespeeld en voor hun was dit meer een wedstrijd voor de statistieken. Als tegenstander boden zij Alcides weinig tegenstand. Wederom was Alcides duidelijk de betere en leek een grote uitslag onze mannen niets in de weg te staan. De warmte, die gedurende de dag was toegenomen, leek meer voor enige hinder te zorgen. Net als de voorgaande wedstrijd was het Olaf die de score voor Alcides opende. Door het uitspelen van de keeper, stond hem niets meer in de weg om de 1 – 0 binnen te schieten. Daarna deed Soufian het nog een keer dunnetjes over. Alleen voor de keeper, prikte hij eenvoudig binnen: 2 – 0. Daarna was het nog drie keer prijs schieten. Eerst was het Hassan die met een beste uithaal de stand naar 3 – 0 tilde. Vervolgens was het nogmaals de beurt aan Olaf, die de bal ,die keurig voor hem werd klaargelegd, onhoudbaar binnenschoot: 4 - 0. Tenslotte wist Dennis zijn tweede van de dag binnen te knallen: 5 – 0. Daarmee was het gedaan en wist Alcides JO19-1 zich overtuigend te plaatsen voor de winnaarsronde (drie keer winst met 13 voor en 0 tegen). Morgen krijgt dit zijn vervolg en wel om 9.30 uur. Dan zal er worden aangetreden tegen SpVgg Essenheim op het hoofdveld van Alcides.



Weliswaar betrekkelijk vroeg, maar hopelijk voor velen toch de moeite waard om richting het veld te komen om Alcides JO19-1 in deze samenstelling nog een keer aan het werk te zien. Wij kijken er in ieder geval naar uit.



 



Tot morgen.



Jan