Alcides JO19-1 pakt periodetitel

De laatste wedstrijd van het voetbalseizoen 2016 -2017 was een uitwedstrijd tegen Noordscheschut. Een lastige tegenstander. Dat bleek uit de thuiswedstrijd, die krapjes door de Alcideanen werd gewonnen. Daar komt bij dat Alcides vandaag ook een periodetitel kon behalen, waardoor de nacompetitie zou worden bereikt. Dit betekende dus goed het koppie erbij, zodat het seizoen een aangenaam vervolg zou kunnen worden gegeven.


Op het kunstgras van Noordscheschut, dat zijn beste tijd echt heeft gehad, begon Alcides sterk. Noordscheschut moest al vlotjes in de achteruit om een vroege achterstand te voorkomen. Daarnaast moesten zij door omstandigheden in een vroeg stadium van de wedstrijd al twee keer wisselen. Voor enige stabiliteit zorgt dit over het algemeen niet. Mogelijk dat Alcides hier al vroegtijdig gebruik van kon maken. Binnen de eerste twintig minuten konden al onze aanvallers al enkele keren in stelling worden gebracht, echter de scherpte voor het doel ontbrak. Het benutten van de kansen bleek de laatste tijd wel een item voor onze heren en dat was vandaag niet anders. Zelfs één op één of voor een zo goed als leeg doel, kon de score (nog) niet worden geopend. Uiteindelijk kreeg Alcides het dan toch voor elkaar om op een welverdiende voorsprong te komen. Een wederom snelle aanval over rechts, leek door Olaf bij de eerste paal worden binnen gelopen. De keeper lag bij de eerste inzet in de weg, maar hij had de bal niet klem. Buiten zijn gezichtsveld bleef de bal achter zijn rug liggen. Boye was er als de kippen bij om de vrij liggende bal alsnog binnen te tikken: 0 – 1. Noordscheschut probeerde het tempo te verhogen, voornamelijk via hun snelle rechtervleugel aanvaller. Hij stoomde een keer gevaarlijk op richting de zestien van Alcides, maar achterin, inclusief keeper Roël, waren en stonden onze mannen te sterk. Hiermee had Noordscheschut, wat de eerste helft betreft, het meeste kruit verschoten. Alcides was en bleef de bovenliggende partij. Na klein half uur spelen werd dat uitgedrukt in een tweede doelpunt voor de geel-zwarten. Over rechts zocht rechtsback Jasper de diepte, die aansluitend Ruben de bal in zijn voeten meegaf. Door zijn strakke voorzet werd Olaf de kans geboden om in de buurt van de eerste paal de bal binnen te lopen: 0 – 2. Aansluitend had Alcides nogmaals kansen genoeg om al in een vroeg stadium de wedstrijd in zijn geheel te beslissen, maar er ook nu was er geregeld sprake van het missen van enige scherpte voor het doel. Toch kon Alcides gaan rusten met een 0 – 3 voorsprong. Vanuit de tweede lijn sloot Sven aan, waarna hij door strak combinatiespel in het centrum een goede gelegenheid tot score werd geboden. Dit buitenkansje liet hij niet aan zich voorbij gaan. Met enige beheersing schoot hij de bal geplaatst binnen. De stand waarmee aan de pauze kon worden begonnen.


In de pauze gaven de Alcideanen aan snel de wedstrijd te willen beslissen. Of dat zou gaan lukken was natuurlijk de vraag, maar de ambitie was er wel naar om daarmee ook een plaats in de nacompetitie al vroegtijdig veilig te stellen.


Nadat goed en wel één van onze mannen de bal weer aan het rollen had gebracht, bood de eerste mogelijkheid zich ook meteen aan. Een snelle uitbreiding van de score in het voordeel van Alcides leverde dit jammerlijk niet op. Lang wachten op de eerst volgende kans was niet nodig, maar ook niet op de volgende, de volgende, de volgende, de volgende, de volgende en de volgende. Binnen no time had het weet ik veel hoeveel in het voordeel van Alcides kunnen staan. Na een goed kwartier spelen was het dan toch raak. Echter aan de andere kant. Bij een uitbraak van Noordscheschut, werd er verdedigend wat slappies ingegrepen. In plaats van 0 – tegen veel stond er plotsklaps 1 – 3 op het scorebord. Een typisch wakker-schud-momentje naar later bleek, want Soufian wist al raps daarna het verschil weer naar drie te tillen. Na een nette aanval, wist hij links voor het doel zijn directe tegenstander uit te spelen en in de korte hoek de bal binnen te plaatsen: 1 – 4. Enkele minuten later was het Sven, die voor de tweede keer vandaag zijn naam op de lijst van scorende spelers mocht zetten. Een voorzet van links schoof hij bij de tweede paal keurig binnen: 1 – 5. Daarna was het wat Noordscheschut betreft wel gedaan. Zij drongen niet meer aan en Alcides kreeg veel ruimte om te voetballen. Ondanks dat bleef de score wat achter op de hoeveelheid kansen die werden gecreëerd. Toch wist Alcides voor het eind van de wedstrijd de score met één te verhogen. Vanuit een terecht toegewezen vrije trap randje zestien, schoot Olaf de bal onberispelijk achter de doelman van Noordscheschut: 1 – 6. De eindstand was daarmee bereikt en tevens werd hierdoor de periodetitel gepakt. In de loop van de dag bleek dat, door de resultaten van de andere wedstrijden, Alcides de derde periodetitel had binnen gesleept. Daarnaast zorgde de tweede plaats op de ranglijst ook nog voor een periodetitel, zodat deelname aan de nacompetitie via meerdere wegen werd veiliggesteld.


De reguliere competitie werd met deze wedstrijd afgesloten. Over het geheel genomen mogen we spreken van een goed seizoen met een mooie groep mannen. Hier en daar hebben we helaas wat teveel punten laten liggen, waardoor we kampioen Germanicus/CSVC te weinig onder druk hebben kunnen zetten in het binnenhalen van de titel. Toch kregen we dit seizoen meerdere keren na afloop van de wedstrijd te horen, dat Alcides de best voetballende ploeg van de competitie was. De titel werd daarmee weliswaar niet behaald, maar wel een mooie opsteker om hiermee de nacompetitie in te gaan. Wie weet wat deze ons gaat opleveren. In ieder geval zorgt het wel voor een mooie en belevingsvolle afsluiting van dit voetbalseizoen. Volgende week starten we meteen met deze verlenging van de competitie. We spelen eerst uit tegen BonBoys uit Haaksbergen. Een bekende tegenstander, aangezien wij het vorige seizoen hen ook troffen in de nacompetitie. Tot twee keer toe mochten we ons toen de meerdere noemen. Of het dit jaar ook zo zal zijn gaan we meemaken. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Een week later op hetzelfde tijdstip spelen we de returnwedstrijd. Een ieder is daarbij van harte welkom.


 


Tot dan.


Jan