Alcides JO19-1 weer op juiste koers

Na drie verliespartijen op rij, twee in de competitie en een oefenwedstrijd, wist Alcides JO19-1 het tij weer te keren door middel van een duidelijke overwinning op Beilen. Zo werden de twee confrontaties tegen Beilen dit seizoen omgezet in twee duidelijke overwinningen.

Toch hoe duidelijk de uitslag ook vandaag weer was, zo gemakkelijk ging het in eerste instantie niet. Alcides had het in de eerste aantal minuten lastig tegen de bezoekers. Voetballend waren onze mannen echt wel de betere, maar een duidelijk overwicht kon daar in het begin van de wedstrijd niet mee worden gecreëerd. Beilen was meer de ploeg van strijd in de duels, lange halen naar voren en dan maar hopen dat één van de snellere buitenspelers er iets mee zouden kunnen uithalen. Zo moest in de beginfase keeper Roël kort achtereen kordaat optreden en sprong Stijn hem zelfs een keer bij, door de bal net voor de doellijn te keren zodat daarmee een vroege achterstand werd voorkomen. In dat opzicht leek het de beginfase van de uitwedstrijd tegen Beilen. Daar kwamen we toen eveneens snel op achterstand, met als gevolg dat Alcides even fors werd wakker geschud. Vandaag  werd, zoals gezegd, de achterstand voorkomen en van flink wakker worden was ook nu zeker sprake. Alcides voerde het tempo op en kreeg hierdoor al snel de eerste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bij de eerste kansen ontbrak nog enige scherpte, maar na een goede twintig minuten was het dan toch raak. Vanaf links schoot Dennis hard en laag binnen: 1 – 0. Vanaf dat moment behield Alcdes het overwicht en een tweede doelpunt leek spoedig in de maak. Toch moest daar nog enige tijd op worden gewacht, maar toen deze uiteindelijk viel ging het snel. Olaf wist relatief kot achtereen drie keer tot score te komen. Bij alle drie de keren ging er goed combinatievoetbal aan vooraf. Het middenveld van Beilen werd weggetikt en dwars door het centrum van hun verdediging heen kon vervolgens Olaf beheerst aanleggen  voor de 2 – 0, 3 – 0 en dus ook de 4 – 0. Een hattrick binnen een kwartier. Met deze voorsprong werd de pauze bereikt en gingen de mannen aansluitend richting de kleedkamers. Het zag er naar uit dat de wedstrijd al naar de eerste helft was gespeeld, vooral gezien de wijze waarop de bezoekers het veld verlieten.

De tweede helft gaf inderdaad het beeld alsof Beilen het bijltje er al bij neer had gegooid. Alcides kreeg volop de mogelijkheid om de aanval te zoeken. Vooral op het middenveld gaf Beilen erg veel ruimte weg. Alcides kreeg in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf een groot aantal kansen om in nood time de score flink uit te breiden. Echter voor het doel ontbrak de zuiverheid. Uit het aanbod van de diverse kansen, werd uiteindelijk maar één keer gescoord. Nu was het Soufian die zijn naam mocht toevoegen aan het rijtje doelpuntenmakers: 5 – 0. Zou dan toch eens de dubbele cijfers worden bereikt? Gezien de kansen kon dit gemakkelijk, maar kort na Alcides vijfde gaven onze mannen even niet thuis. Beilen had weliswaar een korte opleving, maar voornamelijk door zeer matig verdedigend werk van de kant van Alcides wisten zij hun eer te redden: 5 – 1. Daarmee had Beilen wel zijn kruit verschoten. Alcides nam het initiatief weer over en dit zorgde snel voor de 6 – 1 door Ramon. Met een lob wist hij de keeper van Beilen te verschalken. Enkele tellen later leek een zelfde soort doelpunt in de maak. Wederom was er sprake van een hoge bal, die over de uitkomende keeper van Beilen heen werd gespeeld. Althans, de poging daartoe werd door één van onze aanvallers ondernomen. De keeper wilde zich naar alle waarschijnlijkheid niet voor een tweede keer te kijk laten zetten. Buiten zijn eigen zestien keerde hij de bal met zijn handen. De scheids kon niets anders doen dan de beste speler rood te tonen. Gezien het beeld van de wedstrijd niet echt nodig, maar regels zijn regels. Met een veldspeler op doel zette Beilen de wedstrijd voort. Het moment voor Alcides om dan maar eens goed uit te pakken. Een behoorlijk hoeveelheid aan kansen werd Alcides geboden, maar evenzovele keren vloog de bal er niet in. Tegen het eind tilde Soufian het aantal doelpunten in het voordeel van Alcides met een lage harde schuiver links onderin naar zeven: 7 – 1. Dit bleek naar enige tijd ook de eindstand. Gezien de kansen had er voor Alcides veel meer ingezeten. Jammer dat dit niet werd uitgebuit. Goed is wel, dat we weer aan de goede kant van de score staan. Richting het eind van de competitie een belangrijk iets, aangezien onze spelers daarmee in de race blijven voor zowel de tweede plaats op de ranglijst en het binnenhalen van de derde periode. Via beide wegen kan namelijk de nacompetitie nog worden bereikt. Des te meer troeven in handen, des te beter. Volgende week deze dan maar eens goed uitspelen tegen Noordscheschut. Tegen hen moet dan wel gewonnen worden om mee te kunnen blijven doen aan de verlenging van de competitie. Wie dit wil meemaken moet volgende week mee naar de uitwedstrijd. Daar moet het gebeuren.