Alcides kan geen vuist maken

Alcides heeft een zure 5-1 nederlaag geleden bij Silvolde. Na een 2-1 ruststand leek er nog hoop, maar direct na rust viel de derde treffer van Silvolde en was de wedstrijd gespeeld.
Silvolde was eenvoudigweg van een hoger niveau dan het zeker niet slecht spelende Alcides. Al na twee minuten lag de bal achter Danny Bos, die daarbij zijn duim blesseerde en vervangen moest worden door broertje Jasper Bos. Een tegenvaller, al kwam Alcides na een heerlijke aanval wel op 1-1, die op even fraaie wijze werd afgerond door Dani Lohmann. Uit een snelle counter viel darna de 2-1, waarna trainer Wilko Niemer in de rust een tactische omzetting deed.

Tot resultaat leidde het niet, want Alcides kreeg direct na rust een draai om de oren in de vorm van de 3-1. Een goedkoop gegeven penalty zorgde voor de 4-1 en zo was het duel definitief gespeeld. Dat het nog 5-1 werd, zal Niemer geen hoofdbrekens hebben bezorgd. Feit is wel dat hij huiswerk heeft in aanloop naar de Meppeler derby van aanstaande zaterdag.
Bron: Meppelercourant.nl