Alcides kan niet profiteren van overtalsituatie

De Meppeler hoofdklasser Alcides heeft zondag verzuimd om de volle drie punten mee naar huis te nemen. De uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 eindigde in 1-1. De Groningers moesten ruim 50 minuten met tien man spelen nadat keeper Swen Bakker rood had ontvangen.
In de beginfase liep Alcides meteen al averij op toen middenvelder Boye Keizer geblesseerd uitviel. Afgezien van een gevaarlijke vrije trap van Sil Kuurman deden zich in het eerste halfuur verder geen hachelijke taferelen voor aan beide zijden van het veld. In de 37ste minuut ging Be Quick-doelman Swen Bakker echter in de fout toen hij hands maakte buiten het strafschopgebied. Thom van Rotterdam verving hem onder de lat, maar de Groningers moesten vanaf dat moment wel met z’n tienen verder.
Het meest in balbezit
In de tweede helft was Alcides logischerwijs het meest in balbezit, terwijl Be Quick op de counter gokte. Invaller Kyron van der Kaap kreeg direct een enorme scoringskans, maar Alcides-keeper Xander Jager bracht redding. In de 50ste minuut kopte Alcides-spits Leon Kooiker op de lat. Ondanks diverse goede kansen voor beide teams leek het duel op 0-0 af te stevenen, totdat Sil Kuurman in de 84ste minuut dan toch nog de 0-1 scoorde. De Meppeler vreugde hierover was echter van ultrakorte duur, want even later bracht invaller Ken Raghoebar het Groningse tiental al weer langszij. Daarbij bleef het in stadion Esserberg.
Bron: Meppelercourant.nl