Alcides kent voldoende plichtsbesef

Zonder al te veel moeite heeft Alcides zaterdagavond Nieuw Buinen te kijk gezet. In een zowaar sfeervol entourage, versloegen de Meppelers de laagvlieger met 4-1.
Het was nauwelijks voor te stellen dat Alcides in de heenwedstrijd - weliswaar nipt met 3-2 - nog verloren had van Nieuw Buinen, dat overduidelijk naar Meppel was gekomen voor een punt. Frank Fokke deed wat hij moest doen. Als spits scoorde hij al na twee minuten.
Strafschop
Martin van ’t Ende verdubbelde na een half uur de voorsprong door een strafschop te benutten. Nog binnen veertig minuten werd het 3-0. Het was weer Fokke die scoorde en hoe. Hij zette zich achter een vrijebal, deed een goed lijkende imitatie van Ronaldo en zwabberde de bal binnen: 3-0. Hierna scoorde Nieuw Buinen tegen, zodat de eerste helft met 3-1 werd afgesloten.

Foto Daan Prest

Na rust gebeurde er bar weinig. Jermain Wobbes zag een goal afgekeurd worden, waarna Fokke wel doel trof: 4-1 en dat was zijn derde en nummer 19 van het seizoen. Ook de rentree van Alcides verdediger Bart Takens was het vermelden waard. De rode kaart van Nieuw Buinen doelman Brian de Jonge zorgde in de slotminuten voor wat echte ophef, maar het had geen invloed op de uiteindelijk kinderlijk eenvoudige zege van Alcides: 4-1.
Bron: Meppelercourant-Erik Riemens