Alcides laat Hoogeveen schrikken

Een slechte eerste helft spelen, met 3-0 achter komen en toch nog bijna aanspraak maken op een punt. Alcides heeft de virtuele koploper Hoogeveen zondagmiddag laten ontsnappen.
Hoogeveen liet zien waarom het terecht zo hoog op de ranglijst van de hoofdklasse A staat. Aanval na aanval rolde richting Alcides-keeper Pieter IJzerman die vaak kon redden, maar na inzetten van Menno Heerkes en Thomas Reinders toch twee keer moest vissen. Had de thuisploeg zes goals gemaakt vóór de thee, dan hadden de Meppelers niet eens mogen klagen.
Meer druk
Na rust kwam Alcides beduidend beter voor de dag. Het oefende meer druk uit en had ook meer balbezit. Toch leek Hoogeveen met de 3-0 (via Tom Heerkes) deze wedstrijd op slot te gooien. Toch liep het anders, want Alcides kreeg de hoop terug met de 3-1, via Jasper Bos. Hoogeveen liet de teugels wat vieren en Danni Lohman knikte de 3-2 binnen, uit een vrije trap. Hoogeveen ontsnapte echter aan een blamage, want het bleef bij deze stand.
Bron: Meppelercourant.nl