Alcides langs VOC en voorbij TAC’90

Alcides heeft zondag in de strijd om het voorkomen van promotie-degradatiewedstrijden goede zaken gedaan. De geel-zwarten wonnen in een leuk duel met 2-1 van het Rotterdamse VOC en gingen door deze zege op doelsaldo over naaste concurrent TAC’90 heen op de ranglijst. De Hagenezen gingen thuis met 2-4 onderuit tegen RKAVV en daardoor is het verschil in de laatste speelronde slechts 3 doelpunten in Meppeler voordeel. 
Alcides gaat op pinkstermaandag op bezoek bij het reeds uitgespeelde Purmersteijn terwijl TAC’90 een uitwedstrijd speelt tegen SDO, dat móet winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het belooft dus een spannende slotronde te worden voor de ploeg van trainer Wilko Niemer. 
Knappe reddingen 
Alcides begon zondag prima en kreeg binnen drie minuten twee kansen via Ryan Luyckx. Na een minuut of tien nam VOC het initiatief over en liet het zien voetballend over een aardige ploeg te beschikken. Drie grote kansen kwamen hieruit voort, maar de uitstekend keepende Pieter IJzerman hield met knappe reddingen zijn ploeg op de been.
Daarna kende Alcides weer een sterke fase. In de 36ste minuut was het Nick Kuiper die de buitenspelval omzeilde, tot tweemaal toe doelman Mats Mengelmans omspeelde en de bal inschoot. Kuipers inzet werd nog van de doellijn gehaald, maar de rebound was een prooi voor invaller Roy Kuiers: 1-0. 
Afvallende bal 
Na rust was de eerste kans voor VOC dat keeper IJzerman opnieuw goed zag reageren, ditmaal op een kopbal van Quispel. Aan de andere kant was Alcides meteen doeltreffend bij de eerste kans en forceerde het de 2-0. Sander Boekholt pikte een afvallende bal op en schoot onberispelijk raak. De Meppelers verzuimden vervolgens het duel te beslissen via Nick Kuiper en kwamen door een tegengoal van Quispel toch nog in de problemen. De spits tikte de 2-1 binnen en bracht zo de spanning terug. Alcides hield in de slotfase echter met de nodige moeite stand en heeft de veilige haven nu in zicht.
Bron: Meppelercourant.nl