Alcides lijdt dikke nederlaag tegen HBS


door Wim Hegen:
​HBS (Houdt Braef Stand) deed meer dan waar de naam voor staat. Hoewel volgens trainer Wilko Niemer de ‘normale’ tegenstand van de vermoeid ogende Meppelers er in feite niet was: „Het ontbrak vanmiddag aan energie bij mijn jongens. Ze waren natuurlijk diep gegaan in de voorgaande twee duels. Eerst tegen Alphense Boys, vorige week zondag, en woensdagavond nog tegen TOGB. Mijn spelers wilden wel, maar konden gewoon niet genoeg weerstand bieden.” 
Cadeautjes 
Alcides creëerde deze zondag vanaf het begin weinig en werd binnen een kwartier op achterstand gezet. Tien minuten later stond het al 3-0 voor HBS. „Eigenlijk waren het drie cadeautjes”, vond Niemer. „Bij alle drie tegendoelpunten zag het er verdedigend niet goed uit. Bij het laatste doelpunt liep een HBS-aanvaller de bal gewoon over de lijn.” Even veerden de Meppelers op toen Leon Kooiker na ruim 35 minuten scoorde. Geklungel in de Haagse defensie strafte de Alcides-aanvaller koppend af: 3-1.
Omhaal 
In de rust haakte Marnix Jager af en verving Roy Kuijers de moegestreden verdediger. Alcides kreeg wat kleine kansjes op een verdere aansluiting. De 4-1 leidde ertoe dat Niemer ging zitten. „Ja, een prachtige goal door een omhaal, maar voor ons was het over en uit.” Niemer paste nog meer wissels toe: Niek Kuurman voor Brecht van Zomeren, Ruben Zanting voor Koen Romme (voor het eerst terug in de basis) en Jermain Baicadilla voor Sil Kuurman. 
In de eindfase liep de thuisploeg opvallend eenvoudig uit naar 6-1. „Waardeloos, zo’n dikke nederlaag. De wil was er wel degelijk vandaag, maar het ging gewoon niet en dit was niet eens het beste team uit onze competitie waarvan we hebben verloren”, aldus Niemer.
Bron: Meppelercourant.nl