Alcides MB1 kampioen


Onder grote publieke belangstelling heeft Alcides MB1 afgelopen zaterdag het kampioenschap behaald. MSC MB1 werd op eigen veld met 0-4 verslagen en daardoor kunnen de concurrenten VHK en fc Meppel niet meer langszij komen.

Om alles in eigen hand te houden moest er van MSC gewonnen worden.  Gezien de posities op de ranglijst zou dat geen probleem moeten zijn.  Aangezien de thuiswedstrijd maar nipt met 2-1 werd gewonnen, werd toch enigszins nerveus naar deze kampioenswedstrijd toegeleefd.  


De geelzwarten waren nagenoeg compleet. Ilse Potman verving de balende geblesseerde Romy Schapelhouman.


Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Warkor  was Alcides de bovenliggende partij.  De geelzwarten zetten de witzwarten flink onder druk. Veel van de aanvallen smoorden in de fanatieke witzwarte verdediging, toch bleven er een stuk of vijf  grote kansen over.  Deze werden helaas niet benut. Op haar beurt moest Alcides alert blijven op de counters van MSC, maar  de achterhoede van Alcides is een taaie.  Het is de minst gepasseerde in deze competitie.  Zo bleef de brillenstand lang op het scorebord staan. De bevrijdende 0-1 kwam vlak voor rust. Lisa schoot de bal in de hoek, onhoudbaar voor de keepster.

Met een krappe 0-1 voorsprong werd er gerust. Al vlot in de tweede helft verdween de spanning toen Dionne de 0-2 aantekende. De goede keepster stopte nog haar eerste inzet, maar toen de terugspringende bal opnieuw voor de voeten van Dionne kwam, moest ze zich alsnog gewonnen geven. Invalster Ilse tekende voor de 0-3. Niemand deed iets met haar voorzet waardoor deze zomaar het doel inrolde.  De 0-4 kwam op naam van Barbara en Maureen. Barbara knalde de bal op de lat en Maureen was er als de kippen bij om de terugkomende bal in te koppen. 


Na het laatste fluitsignaal werd de champagne ontkurkt en konden de felicitaties van supporters en de MSC-meiden in ontvangst genomen worden.  Bij terugkomst in de kantine werd de traditionele kampioenspatat geserveerd en kregen de speelsters de medailles omgehangen. 


Chapeau voor dit geweldige team en het trainerstrio Carl Furda, André Schapelhouman en Bart Timmerman.


De namen van de kampioenen van Alcides MB1:


Maureen Furda, Barbara de Grouw, Mette Kamerling, Danique Meerzorg, Laura van der Pol, Odette Robaard, Romy Schapelhouman, Jade Sinkgraven, Angelique van der Slikke, Dionne Spijkerman, Kyra Staats, Tessa Striethouldt, Lisa Timmerman en Lesley Wensink (en invalsters Britta Martens en Ilse Potman,  die ook enkele wedstrijden meegespeeld hebben)