ALCIDES MB1 op next level


ALCIDES MB1 op next level.



 



De  najaarskampioen van  de 1e klasse mag het nu proberen in de hoofdklasse. Inmiddels hebben we nu  2 wedstrijden achter de rug.



 



Op 7 maart werd de voorjaarscompetitie gestart tegen een andere promovendus, FC Meppel MB1. Dit duel werd met enig angst en beven tegemoet gezien. Dat is een sterke ploeg die in tegenstelling tot Alcides MB1 ook nog eens een goede voorbereiding achter de rug had. In de najaarscompetitie hadden we wel veel punten tegen ze gepakt, maar die  werden wel als gestolen betiteld.Alcides haalde tegen FC Meppel bij lange na het niveau niet waarmee het tegen De Weide de najaarscompetitie afsloot. Wel zorgden de meiden met een flinke dosis werklust ervoor dat het betere fc Meppel weinig kansen wist te creëren. Door de trefzekerheid van Danielle was het uiteindelijk Alcides dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte. Deze winst voelde overigens niet zo gestolen als de vorige.



Op 21 maart ontving Alcides MB1  de meiden van Olde Veste, de najaarskampioen van de hoofdklasse. In de beker werd er kansloos verloren van dit team. Dus ook voor deze tegenstander was er het nodige ontzag. Door de vele blessures aan Alcides-kant werd Ilse Potman nog gauw opgetrommeld. Wat een geluk dat ze er was. Ze bleek erg hard nodig.d’ Olde Veste was vanaf het begin de bovenliggende partij. Wederom met veel inzet werden de Steenwijkers  lange tijd van het scoren afgehouden. Na  ruim een half uur gebeurde toch het onvermijdelijke. In een uiterste poging om een inzet van de Steenwijkers te blokkeren werd de bal pardoes in eigen goal getikt. Dankzij een paar fraaie reddingen van Laura werd voorkomen dat de gasten verder uitliepen. Met uitbraken wist Alcides af en toe voor gevaar te zorgen. Nadat Danielle na een rush één op één nog op de keepster stuitte wist ze vlak voor rust de bal wel achter de keepster te werken (1-1).  Vlak na de rust denderde Danielle door de defensie van de gasten en tekende de 2-1 aan. Helaas volgde al snel de 2-2.  De krachten bij Alcides vloeiden langzaam weg. Er werd wat vaker smekend naar de bank gekeken of er gewisseld kon worden. Er werd minder strak gedekt waardoor ‘d Olde Veste de kans kreeg om het doel ook van afstand te bestoken.  Dit leidde tot de 2-3.  Jade en Danique moesten met kramp het veld verlaten. Daarmee waren de wissels op. Alcides bleef ondanks deze tegenslagen vechten voor wat het waard was. Ilse werd op rechts weggestuurd en met een prachtige assist wist ze Danielle te bereiken, 3-3.  De zwart-gelen knokten voor een stunt, maar met nog tien minuten op de klok werd met een mooi diagonaal schot die gedachte aan diggelen geschoten, 3-4. De slotfase moest Alcides het met 10 spelers doen, ook  de benen  van Danielle konden niet meer verder.



Hoewel er niet goed gevoetbald werd, heeft de reporter toch erg genoten van deze wedstrijd.  d’ Olde Veste was simpelweg beter, maar een puntje voor zoveel inzet was toch wel mooi geweest.