Alcides neemt afscheid van Casper Goedkoop



De Meppeler zondageersteklasser Alcides neemt na dit seizoen afscheid van Casper Goedkoop. De spelersgroep is vanavond op de hoogte gebracht van het naderende vertrek van de hoofdtrainer.
Het was, zo laat vicevoorzitter Jan Bos weten, geen eenvoudige beslissing geweest om ertoe te komen de samenwerking al na anderhalf jaar te beëindigen. ‘We hebben niets aan te merken op zijn kwaliteiten als trainer en ook als persoon past Casper goed bij de club. Het probleem is alleen dat wij volgend seizoen weer drie keer in de week willen trainen en door zijn werkzaamheden bij FC Emmen is dat voor Casper op de vrijdagavond niet haalbaar.’

Goedkoop ging in januari van dit jaar aan de slag bij Alcides als opvolger van de ontslagen Eduard Lindeboom. Hoewel hij direct zijn stempel drukte op het elftal, lukte het hem niet de club voor de hoofdklasse te behouden.
Dit seizoen komt Alcides uit in de oostelijke eerste klasse, waarin de jonge ploeg wisselvallig presteert.

Casper Goedkoop heeft ook als voetballer een verleden bij Alcides. Hij voetbalde van 2002 tot en met 2005 bij de club uit Meppel. De inwoner van Vries stond als trainer onder contract bij Actief, Omlandia, Hoogeveen en het beloftenteam van FC Groningen. Dit seizoen combineert hij werkzaamheden bij Alcides met het assistent-trainerschap bij FC Emmen.
Bos: ‘We begrijpen dat Casper die kans heeft gegrepen. Voor Alcides is het jammer, maar wij moeten ook verder. Daarom is dit besluit in goed overleg genomen.'

Met dank aan Flip Vellinga.
Bron: Meppeler Courant.