Alcides onderuit tegen Juliana

Een logische nederlaag


Björn Zwikker haalt uit (Foto: Henk Esselbrugge)

Alcides speelde zondag een gedegen partij tegen Juliana '31. Met name de eerste helft speelde Alcides goed en wist en ook twee goed uitgespeelde kansen te creëren. Herre Huberts en Yannick Kaluzi hadden Alcides op voorsprong moeten schieten, maar deden dat beiden niet.
Aan de andere kant liet Juliana zien over een zeer goede ploeg te beschikken, met een aantal uitstekende spelers, met name op het middenveld en voorin.
De wedstrijd zou uiteindelijk op één moment beslist worden, een lullige, maar terecht gegeven strafschop. Hoogakker werd door Taco Reijnen ongelukkig aangetikt, waarna Meijers vanaf elf meter foutloos inschoot.
In de tweede helft speelde Alcides mat en waren er aan beide kanten nauwelijks kansen te noteren. Bart Takens die een goede wedstrijd speelde pakte nog geel, waardoor hij voor de stadsderby tegen MSC aanstaande zaterdag geschorst is.
Een kwartier voor tijd scoorde Hoogakker de 0-2 en was de wedstrijd beslist.
Al met al een logische nederlaag voor Alcides. Tegen een ploeg als Juliana moet je de kansen die je krijgt benutten en verder geen cadeautjes geven. Alcides deed beiden juist niet, het verzuimde de kansen binnen te schieten en gaf met de strafschop een groot cadeau aan Juliana.

Zaterdag wacht MSC, de stadsderby dus.

Klik hier voor de samenvatting van RTV Drenthe (start op 9.52 min.)

Klik hier voor de foto's van Henk Esselbrugge

Opstelling Alcides: