Alcides ontglipt volle winst in slotfase

Alcides heeft uit bij Heino een punt meegenomen. Door een goal van Frank Fokke kwam het al in de achtste minuut op voorsprong. Genoeg voor een overwinning was het niet, omdat een rake vrije trap in de slotfase een gelijkspel betekende.
De Alcideanen kenden zondag een ware droomstart. Een pass van captain Jeffrey Bosch belandde bij Frank Fokke, die de 0-1 aantekende. Ondanks een handjevol grote kansen, was Alcides niet in staat om de voorsprong uit te breiden en werd de rust met een minimale 0-1 voorsprong bereikt.
In de tweede helft ontstond in de slotfase de meeste opwinding. Ruim tien minuten voor tijd betekende een rode kaart voor Bram Komduur (hij haalde een doorgebroken tegenstander onderuit) dat Alcides met tien man verder moest. Dit leek goed te gaan, maar in de 88e minuut trof een goede vrije trap van Remco Beumer doel en zo hield Alcides slechts een punt aan dit duel over. (Bron: Meppelercourant)