Alcides opnieuw predikaat lokale jeugdopleiding KNVB

M.v.v. Alcides heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in haar jeugdopleiding om onze jeugdspelers nog beter te maken. De doorstroom naar de eerste elftallen, zondag maar ook zaterdag, is goed zichtbaar. 
Om te toetsen waar Alcides staat in de ontwikkeling van haar jeugdopleiding heeft NMC Bright namens de KNVB een onafhankelijke beoordeling gedaan. NMC Bright voert jaarlijks bij vele voetbalverenigingen het kwaliteit- en performance programma voor jeugdopleidingen uit en biedt hiermee voetbalclubs inzicht in haar ontwikkeling en verbeterpunten. Alcides is dan ook trots op de verlenging van het predikaat lokale jeugdopleiding.

In 2019 heeft Alcides voor de eerste keer deelgenomen aan dit certificeringsproces. Destijds werd dit succesvol afgesloten met het predikaat Lokale Jeugdopleiding. In de tussentijd zijn de eisen die door de KNVB aan dit certificaat gesteld worden aanzienlijk verhoogd. Het was een mooie uitdaging om opnieuw aantoonbaar te maken dat Alcides nog steeds haar jeugdopleiding op een hoog niveau kan aanbieden.  Na een adviesgesprek, een audit, een review en ten slot de rapportage bleek dat de jeugdopleiding van Alcides voldoet aan de normen voor “lokale jeugdopleiding”. 
 
Toen afgelopen week de schriftelijke bevestiging vanuit de KNVB werd ontvangen met het predikaat lokale jeugdopleiding, was er dan ook veel tevredenheid bij de leden van de jeugdcommissie en voetbaltechnische zaken. Volgens Gert-Jan Paulissen, voorzitter VTZ, is het predikaat een bevestiging van het ingezette beleid en daagt het ons weer uit om de komende jaren het voetbaltechnische beleidsplan (de geel-zwarte lijn) door te ontwikkelen. 
 
Kijk voor de voorwaarden “lokale jeugdopleiding” of meer informatie: 
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/1916/kwaliteit-en-performance-programma