Alcides overtuigend langs 'klasgenoot' in bekertoernooi

Alcides heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. Het versloeg LAC Frisia 1883 in Leeuwarden met 0-5, na een 0-2 ruststand.
De Friezen, die net als de Meppelers dit seizoen in de eerste klasse F uitkomen, waren in de levendige beginfase als eerste gevaarlijk. Het was echter Alcides dat de score opende via uitblinker Wahid Shimeri. Hij zette de geel-zwarten in de achtste minuut op 0-1, na een knappe loopactie. Binnen een kwartier verdubbelde Alcides de marge na een prachtige aanval. Het was Ryan Luyckx die een voorzet vanaf de linkerflank tegen de touwen knikte: 0-2. Die comfortabele voorsprong kwam voor rust niet meer in gevaar hoewel de thuisploeg het nog wel probeerde.
IJzersterke invalbeurt
Na de pauze was het bekerduel snel beslist via Frank Fokke. De van een schorsing teruggekeerde spits was doeltreffend na een omschakelingsmoment en maakte zo de 0-3. In het laatste gedeelte was invaller Kevin van Dijk de grote man aan Alcides-zijde. De aanvaller bekroonde een ijzersterke invalbeurt met twee treffers. Eerst benutte hij een strafschop (0-4) en daarna bepaalde hij met een afstandsschot de eindstand op 0-5.
Met het bereiken van de kwartfinale lonkt voor de Meppelers tevens een plek in de strijd om KNVB-beker, komend seizoen. Dan moet Alcides wel de laatste vier bereiken. De loting voor de kwartfinales vindt donderdagavond plaats.
Spits Martin van ’t Ende keek tevreden terug op het avondje Leeuwarden: 'We hebben vandaag een zeer gedegen wedstrijd op een overigens prima kunstgrasmat gelegd. We waren van meet af aan scherp en zijn na die vroege 0-2 voorsprong geen moment meer in gevaar geweest. We hebben daarnaast ook nog eens geen tegengoals, blessures en kaarten opgelopen, dus al met al een prima avond.'
ron: Meppelercourant.nl