Alcides pas in slotfase verslagen door Staphorst


Alcides E4 speelde een prima partij tegen Staphorst. De trainerts Erik en Roël hadden de groep goed voorbereid op een pittige partij tegen de Blauwgelen. Een matig begin en een jammerlijk slot zorgden voor het geflatteerde 3-6 verlies. Fons maakte alle doelpunten voor Alcides E4 en liet een prima vorm zien. Maar ook keeper Aine stond prima zijn doel te verdedigen. Verdedigers Mika en Thomas  stonden hun mannetje. Op het middenveld speelden Amin en Fons een puike partij en voorin maakten Bryan en Job het de verdediging enorm lastig. Met name in de slotfase bij eenm stand van 4-3 voor staphorst waren er legio kansen voor Alcides om gelijk te maken. Dat lukte helaas niet waardoor de thuisclub de kans kreeg om nog twee treffers toe te voegen aan de overwinning.
 
Uitslag penaltyserie Staphorst – Alcides 3-1. Alleen Job maakte zijn strafschop. Keeper Ayne stopte vier penalty’s en Ayne (paal), Amin (gestopt), Mika (paal), Fons (naast) Bryan (over), Thomas (gestopt) konden het net niet vinden.
Staphorst E2 – Alcides E4
Scoreverloop:  1. Speler Staphorst 1-0, 4. Speler Staphorst 2-0 11. Fons 2-1, 16. Speler Staphorst 3-1, 20. Fons 3-2, ruststand 3-2, 26. Speler Staphorst 4-2, 37. Fons 4-3, 50. Speler Staphorst 5-3, Speler Staphorst 6-3.
Scheidsrechter: Staphorst,
Toeschouwers; 27.
Bijzonderheid: Stefan Carrière afwezig vanwege een blessure.