Alcides sluit af in stijl

Met een 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat Hoogeveen heeft Alcides zondagmiddag zijn rentreejaar in de hoofdklasse afgesloten. Na een prima verlopen voetbalseizoen zijn de Meppelers op de zesde plaats geëindigd.
Deze subtopklassering was enige weken geleden al zeker en daardoor stond er voor Alcides niets meer op het spel in de laatste duels. Hoogeveen had nog een kampioensdroom, maar was daarbij wel afhankelijk van koploper DEM. Die ploeg uit Beverwijk won haar eigen slotwedstrijd, waardoor het puntenverlies van Hoogeveen in Meppel niets meer uitmaakte.
Amper scoringskansen
De afscheid nemende Jermain Wobbes scoorde voor rust de 1-0 voor Alcides, in een helft met amper scoringskansen. Na rust werd Hoogeveen dreigender, wat resulteerde in de 1-1 van Saber Hendriks. Na een drietal wissels kopte Koen Romme een hoekschop van Ryan Luyckx hard in en gaf invaller Jaoud Akloud op de doellijn het laatste tikje voor de 2-1. Hoogeveen leek geslagen, maar scoorde ver in blessuretijd de 2-2, via opnieuw Hendriks.
Voor Alcides zit het seizoen erop, Hoogeveen maakt zich klaar voor de nacompetitie.
Bron: Meppelercourant.nl