Alcides soepel door naar volgende ronde na ruime zege

Alcides heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende bekerronde. Het won het laatste pouleduel met 0-6 bij WVF en gaat als poulewinnaar verder samen met DESZ dat met 5-1 van Ruinerwold won. Alcides kende een makkelijke middag bij WVF.
Het fris ogende Alcides opende in de 10e minuut de score via Martin van 't Ende. De middenvelder mocht aanleggen vanaf de stip na een overtreding en scoorde de penalty beheerst, 0-1. Vlak na die treffer werd de thuisploeg gevaarlijk en trof de lat, maar verder kwam de zaterdag 2e klasser niet. Alcides wist pas vlak voor rust het verschil te maken, maar besliste daar wel in kort tijdsbestek het duel. Ryan Luyckx en Frank Fokke tilden de stand naar 0-3 en bezorgden zo de geel-zwarten een comfortabele voorsprong bij rust.
Na de pauze probeerde WVF en kreeg enkele kleine kansjes. Alcides daarentegen toonde zich veel effectiever en kwam in de 60e minuut op 0-4 via Peter Fokke. Broer Frank maakte er tien minuten later 0-5 van waarna de eindstand in de 75e minuut bepaald werd door Ryan Luyckx. Hij maakte de 0-6 met zijn tweede van de middag voor de zondag eerste klasser.
(Bron:Meppelercourant.nl)