Alcides speelt Noordster helemaal zoek

Alcides-trainer Wilko Niemer kan met een gerust hart op vakantie, de geplande bekerwedstrijd tegen vijfdeklasser VWC van woensdag, ten spijt.
Hij zag zondag zijn ploeg in competitieverband met 2-8 over Noordster denderen. Die acht goals betekende dat Alcides in elf duels al 45 keer doel trof. Doordat Hoogeveen niet in actie kwam, voeren de Meppelers bovendien de druk op op de koploper, die dit seizoen nog ongeslagen is. Het verschil is drie punten in het voordeel van Hoogeveen, dat dus nog een wedstrijd in te halen heeft. Alcides won zeven keer, speelde drie keer gelijk en verloor in en tegen Nieuw-Buinen. De eerstvolgende wedstrijd na de winterstop is het Hoogeveen-Alcides.
Voorsprong
Alcides kwam in Oude Pekela op voorsprong door een doelpunt van Frank Fokke, maar na een half uur werd het door een standaardsituatie gelijk. Niemer: “We zijn niet altijd super zeker achterin. Daar moeten we nog aan werken en je zag dat het toen bij Noordster ook wat meer ging leven. Breekpunt was wel de penalty die we vlak voor rust kregen en die we benutten, de 1-2.”
Voetbalniveau
Simpelweg het verschil in voetbalniveau zette vervolgens in de tweede helft de toon voor de ruime zege van Alcides. Dennis Blokzijl maakte al vrij snel de 1-3, waarna de Meppelers in de tien minuten daarna nog twee keer scoorde. Dissonant was de 2-5 uit een strafschop, maar de geel-zwarte doelpuntenmachine denderde vervolgens vrolijk door, waarna voorman Niemer de stopknop bij 2-8 maar eens indrukte door wat wissels toe te passen. “
Noordster-Alcides 2-8 (1-2) 13. 0-1 Frank Fokke. 30. 1-1 Jeroen Jager. 44. 1-2 Martin van ’t Ende (p). 47. 1-3 Dennis Blokzijl. 50. 1-4 Frank Fokke. 61. 1-5 Jermain Wobbes. 68. 2-5 Jeroen Jager (p). 70. 2-6 Frank Fokke. 73. 2-7 Jermain Wobbes. 76. 2-8 Ryan Luyckx
(Bron: Meppelercourant.nl)