Alcides speelt zich officieel veilig met zege

Alcides speelt ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. De debutant, die het steeds meer met spelers uit de eigen opleiding doet, won met 2-1 van Fortuna Wormerveer en speelde zich daarmee officieel veilig. De Meppelers kwamen voor rust nog wel op achterstand, maar in de tweede helft waren het Jermain Wobbes en Peter Fokke die de 0-1 ombogen naar een 2-1 zege voor de ploeg van trainer Niemer.
Alcides had tegen het defensieve Fortuna Wormerveer voor rust moeite een gaatje te vinden in de hechte defensie van de bezoekers. Jermain Wobbes was eenmaal dreigend, maar stuitte op de doelman van Fortuna. Uit het niets kwamen de gasten op voorsprong via Sander van der Poll. Hij schoot een afvallende bal knap binnen en maakte zo de 0-1.
Vlak na rust rust bracht topscorer Jermain Wobbes Alcides op gelijke hoogte. Hij schoot schitterend raak uit een vrije bal en maakte zo de 1-1. Alcides rook bloed en drukte door. Het kwam uit een corner op voorsprong door een goal van Peter Fokke. Hij schoot raak na doorkoppen van Wobbes, 2-1. In de slotfase drukte Fortuna Alcides wel iets achteruit, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Alcides wist echter niet meer te scoren en won zodoende met 2-1.
Bron: Meppelercourant.nl