Alcides stelt orde op zaken

In de aanloop naar het topduel met Hoogeveen, komende zondag in Meppel, heeft Alcides zondag geen steek laten vallen.
In Leeuwarden werd LAC Frisia 1883 met 1-5 aan de kant gezet. Martin van 't Ende legde er drie binnen, Jermain Wobbes twee. De Meppelers kwamen in Leeuwarden verrassend achter, maar nog voor rust benutte Martin van 't Ende een strafschop nadat Wahid Shimiri onderuit was gehaald door de Friese keeper.
In de tweede helft liep Alcides over de thuisploeg heen. De 1-5 einduitslag, geen schorsingen en een goede tweede helft, stemden trainer Wilko Niemer tevree. 'Al kostte dit wel onnodig veel kracht.' Alleen het uitvallen van Ryan Luyckx vormde een donkere wolk op de zomerse zondag.

LAC Frisia 1883 -Alcides 1-5 (1-1): 16. Erwin Wenselaar 1-0, 42. Martin van 't Ende (penalty) 1-1, 55. Jermain Wobbes 1-2, 63. Van 't Ende 1-3, 73. Wobbes 1-4, 86. Van 't Ende 1-5.
Bron: Meppelercourant.nl