Alcides uit de beker na strafschoppenserie

Alcides is er niet in geslaagd Flevo Boys pootje te lichten. De Meppelers hielden de hoofdklasser op 1-1, maar zagen Bram Komduur en Roy Visscher in de noodzakelijke penaltyserie missen. Flevo Boys scoorde alles waardoor zij verder bekeren.
Flevo Boys begon aan het duel en nam al vroeg de leiding via Aran Nijboer. Hij rondde een voorzet van Timon Rorije bekwam af en zette de Emmeloorders op 0-1. Alcides kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd en toonde zich gelijkwaardig aan Flevo Boys dat de vorige ronde FC Meppel uitschakelde. In de 20e minuut profiteerde Roy Visscher van een misverstand in de verdediging van Flevo Boys en zette beide ploegen weer naast elkaar, 1-1.
Na rust was Alcides de veel betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Doelman Rodney Rosink hield Flevo Boys echter op de been met enkele knappe reddingen. De bezoekers mochten dan ook blij zijn met de noodzakelijke strafschoppenserie na 90 minuten. Daarin zag Alcides Bram Komduur en Roys Visscher missen waardoor Flevo Boys al na 4 geraakte penalties zich de winnaar mocht noemen. (Bron: Meppelercourant.nl)