Alcides valse herstart competitie

Een valse herstart van de competitie voor Alcides. Tegenstander RKVV Velsen keerde zondag met een 0-2 eindstand en 3 punten in de knip terug naar Noord-Holland. En op die zege viel helemaal niets af te dingen.
Het weinige publiek dat naar een guur en winderig sportpark Ezinge was gekomen, zag hoe de Meppeler hoofdklasser mat, slordig en inspiratieloos begon. Al binnen 2 minuten moest Alcides-keeper Pieter IJzerman - hij verving de van corona herstelde Xander Jager - handelend optreden.

Strafschop
Het was de eerste kans in een lange reeks van de Velsenaren, die zowel vanaf rechts als links steeds gevaarlijk doorkwamen. De thuisploeg stelde daar bitter weinig tegenover. Alleen Leon Kooiker werd twee keer gevaarlijk, maar de Velser doelman maakte beide inzetten onschadelijk en stopte bovendien de inzet van Sil Kuurman, die volgde op de tweede mogelijkheid. Op slag van rust viel de 0-1. Glenn Arts sloeg de bal met de arm uit het doel en mocht van geluk spreken dat hij ‘slechts’ geel kreeg bij het voorkomen van een zekere treffer. IJzerman was kansloos bij de strafschop van Ayrton Dol: 0-1.

Onsamenhangend
Na rust probeerde Alcides wel aan te dringen, maar het veldspel bleef slordig en onsamenhangend. Leon Kooiker testte nogmaals de doelman en kopte uit de daaropvolgende corner naast. Ook twee corners van de tegenvallende Kuurman leidden tot consternatie voor het doel, maar een treffer leverde het niet op.
Die viel in de slotfase wél, maar dan aan de andere kant. Opnieuw stichtte een voorzet vanaf rechts veel gevaar. Doelman IJzerman voorkwam in eerste instantie een doelpunt, maar bleef het antwoord schuldig op de tweede inzet van linkerspits Marc Kloosterboer: 0-2.