Alcides verder in de problemen na keiharde knock-out tegen De Zouaven

door Wim Hegen:
Alcides heeft zondag op eigen veld met 1-2 van naaste concurrent De Zouaven verloren. De ploeg van trainer Wilko Niemer ging in de slotfase keihard knock-out door de late en onverwachte treffer van de Noord-Hollanders. Door het verlies komen de Meppelers steeds verder in de problemen in de hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. Alcides staat nu twaalfde, met 19 punten uit 19 duels, en heeft nog slechts drie ploegen onder zich op de ranglijst.
Uppercut
De Meppelers waren zondag, na een 1-1 ruststand, in de tweede helft continu de bovenliggende partij. Het wachten was op de genadeklap van het team van trainer Niemer, maar de opponent uit Grootebroek deelde in de 95ste minuut een keiharde uppercut uit, die de thuisclub volledig onderuithaalde: 1-2.
Alcides voetbalde overigens zonder spits én topscorer Sil Kuurman. De aanvaller kreeg maandagavond te verstaan niet langer welkom te zijn, na een opstootje in de kleedkamer in de rust van het uitduel van vorig weekend in en tegen Emmen. Het was de bekende druppel voor trainer Niemer, de rest van de begeleiding en het bestuur van Alcides: Kuurman moest vertrekken bij Alcides.
Niet slecht
De thuisclub startte op sportpark Ezinge bepaald niet slecht. Het kreeg kansen en uit een corner viel het eerste doelpunt. Laatste man Glenn Arts sneed de bal vanuit de hoek goed aan en linkerverdediger Marnix Jager kopte de bal keurig binnen: 1-0.
De volgende fase was voor de gasten, maar hulp van de thuisploeg leidde in feite tot de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld was er de oorzaak van dat een overtalsituatie ontstond. Daardoor had Alcides-keeper Xander Jager geen antwoord op de inzet van dichtbij van spits Dennis van Tricht: 1-1.
Eenrichtingsverkeer
Na rust was het hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer. Alcides viel aan, De Zouaven wankelde en liep op het tandvlees. Brecht van Zomeren (kopbal), Koen Romme (twee schoten) en Marnix Jager (schot en kopkans) verzuimden echter te scoren en het duel leek op 1-1 uit te draaien. Tot de klok allang voorbij de 90 minuten was. De lastig te bespelen spits Dennis van Tricht dompelde met een rake kopbal bij de eerste paal Alcides in diepe rouw: 1-2.
„Dit is de slechtste week uit mijn loopbaan als trainer”, meldde Niemer na afloop aangeslagen. „Sil is de beste voetballer met wie ik heb gewerkt, maar hij is niet coachbaar en daarom moest hij weg. Dit verlies vandaag tegen De Zouaven is zuurder dan zuur. Er was maar één ploeg die voetbalde en dat waren wij. Het is dus compleet een gestolen zege.’’
Bron: Meppelercourant.nl