Alcides verslaat Be Quick 1887 op guur en leeg Ezinge

Alcides heeft zaterdag goede zaken gedaan met de 2-1 zege op Be Quick 1887. Door de zege staat de ploeg van Wilko Niemer na 4 duels op 6 punten in de hoofdklasse A en dat mag knap worden genoemd. Alcides kende een flitsende start met een snelle voorsprong, zag de Groningers gelijkmaken, maar nog voor de pauze maakten de geel-zwarten 2-1. Na de pauze hield Alcides stand en won zo verdiend.
Alcides begon goed en nam de leiding door een schitterende goal van Sil Kuurman. Hij bracht Alcides op 1-0 bij de eerste de beste aanval en dat sterkte de geel-zwarten, die defensief compact sterk speelden. Be Quick 1887 had wel het meeste balbezit, maar wist daar weinig echte kansen uit te halen. Slechts eenmaal lukte dit in de 32e minuut, maar toen was het wel meteen raak via Wilko van der Kooi: 1-1. Die stand leek ook bij rust op het scorebord te staan, maar op slag van rust was het Alcides dat verrassend wederom de leiding nam. Een Groninger knikte de bal uit een corner in eigen goal en maakte zo ongewild de 2-1.
Sterke partij
Na de pauze had Alcides de zaakjes verdedigend nog steeds goed op orde. Xander Jager keepte een sterke partij en was bij de nodige inzetten alert. Naarmate het duel vorderde, werd het van beide kanten slordiger. Alcides moest noodgedwongen een aantal keren wisselen, maar hield relatief eenvoudig stand. Het tilde de voorsprong over de streep en vierde de zege op het gure en lege sportpark Ezinge met een vreugdedans.
Bron: Meppelercourant.nl