Alcides verslaat directe concurrent in Den Haag

De Meppeler hoofdklasser Alcides was door de slechte resultaten van de afgelopen weken in zwaar weer beland en met de onrust binnen de selectie zou een opsteker zeer welkom zijn. Deze kwam er op paasmaandag in Den Haag, want de geel-zwarten wonnen met 1-2 van directe concurrent TAC’90. De Meppelers hebben de ploeg uit de Hofstad daarmee op 9 punten achterstand gezet en tevens een belangrijke slag geslagen richting handhaving.
Alcides kwam in Den Haag voor rust nog wel op een 1-0 achterstand door een prachtig schot van Sinan Keskin: 1-0. Doelman Pieter IJzerman, die daarvoor al een keer prachtig had gered, was op deze inzet kansloos. De Meppelers werden, naarmate de eerste helft vorderde, sterker en waren vooral in de laatste fase een aantal malen dicht bij de gelijkmaker.
Gelijkmaker
Pas na rust voerde Alcides de druk dusdanig op dat TAC’90 niet meer kon doen dan tegenhouden. Dit lukte in het eerste kwartier nog, maar uiteindelijk was het Nick Kuiper die de verdiende 1-1 binnentikte. Roy Kuiers zette Ryan Luyckx aan het werk, die op zijn beurt de bal breed legde op Kuiper voor deze gelijkmaker.
Dat was voor de geel-zwarten tevens het sein om door te drukken. Invaller Jermain Baicadila (hij verving de geblesseerde Marnix Jager) knikte de 1-2 tegen de touwen uit een vrije bal en bezorgde daarmee Alcides drie zeer welkome punten.