Alcides vervult z'n sportieve plicht tegen Bergum (fotoUPDATE)

Alcides heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen: winnen van middenmoter Bergum. Het werd uiteindelijk 3-0 op sportpark Ezinge in Meppel. De zege van de equipe van trainer Wilko Niemer kwam zonder franje tot stand, maar was geheel terecht.
Bij rust stond het al 2-0. Martin van 't Ende, die als spits opereerde vanwege de schorsing van Frank Fokke, en Wahid Shimeri troffen doel. Eerstgenoemde deed dat al na een kwartier, Shimeri vlak voor rust.
Halverwege de tweede helft scoorde Sander Boekholt de derde Meppeler treffer. De overwinning had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar opgelegde kansen waren niet besteed aan onder anderen Van 't Ende en Jari Mooij.

Volgende week zondag heeft Alcides, dat al zestien competitiewedstrijden heeft afgewrkt, vrij.
Bron: Meppelercourant.nl